|
چهارشنبه 13 مهر 1390
توسعهی همکاریهای سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با فائو
توسعهی همکاریهای سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با سازمان غذا و خواربار جهانی (فائو) در دستور کار قرار گرفت .به گزارش روابط عمومی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی،دکتر جهانگیر پرهمت رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در دیدار با دکتر مونا نماینده سازمان غذا و خواربار جهانی (فائو) در تهران بر لزوم گسترش توسعهی همکاریها فائو تاکید کرد. او با اشاره به ظرفیتهای قابل ملاحظهای که در موسسات و مراکز پژوهشی، آموزشی و ترویجی سازمان وجود دارد، بر گسترش ارتباطات علمی، آموزشی در جهت همکاریهای منطقهای تاکید کرد. در این دیدار راههای گسترش همکاریها در جهت استفادهی بیشتر از خدمات فنی فائو و بهرهگیری از ظرفیتهای علمی، پژوهشی سازمان درمنطقه مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. دکتر مونا با اشاره به لزوم کمکهای فنی فائو به جمهوری اسلامی ایران و استفاده از ظرفیتهای سازمان در همکاریهای منطقهای، از برخورد فعال سازمان قدردانی کرد. در این دیدار به مقرر شد دکتر رجببیگی به نمایندگی از سازمان و مهندس رادمهر به نمایندگی از دفتر فائو در تهران به طور دائمی در جهت اجرایی شدن توسعهی فعالیتها موارد را ارزیابی و ردیابی نمایند.
منبع:www.agri-jahad.ir وزارت جهاد کشاورزی
|
1390/7/12 سه شنبه
تلاش دولت برای ایجاد رونق در بازار برنج و چای گیلان
معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه استان گیلان ظرفیتهای فراوانی در تولید و فرآوری چای دارد، گفت: اگر همه ظرفیتهای موجود در این استان فعال شود، استان گیلان می تواند علاوه بر تامین نیاز کشور، چای مورد نیاز بسیاری از کشورهای همسایه را نیز تامین کند. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، محمدرضا رحیمی در دیدار مجمع نمایندگان استان گیلان که با حضور استاندار، نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی و معاون امور مجلس رییس جمهور تشکیل شد، استان گیلان را یکی از استان های مهم و پرگردشگر برشمرد و از نگاه ویژه دولت به این استان خبر داد. معاون اول رییس جمهور اظهار داشت: با توجه به اینکه بخش قابل توجهی از اقتصاد استان گیلان به برنج و چای وابسته است، دولت تلاش می کند در بازار این دو محصول تحرک مثبت و رونق ایجاد نماید. رحیمی با اشاره به برخی مشکلات در استان گیلان همچون نیاز به تصفیه خانه فاضلاب، آبگرفتگی معابر، مسائل مربوط به زبالهها و پسماندها و تعیین تکلیف موضوعات مربوط به برنج و چای، از انجام سفری به استان گیلان برای رفع مشکلات در آینده نزدیک خبر داد. وی در بخش دیگری از سخنان خود به آغاز سفرهای استانی دور چهارم اشاره کرد و افزود: در سفرهای دور چهارم تمرکز دولت بر پیگیری مصوبات قبلی و رفع موانع پیش روی اجرای این مصوبات است و امیدواریم در چهارمین سفر به استان گیلان موانع اجرای مصوبات سفرهای گذشته نیز مرتفع گردد. در این جلسه استاندار و نمایندگان مردم استان گیلان در مجلس شورای اسلامی مهمترین مشکلات و مسائل استان را مطرح کردند و پیشنهادات و دیدگاههای مختلف برای رفع این مشکلات مورد بحث و تصمیمگیری قرار گرفت.
منبع:www.agri-jahad.ir وزارت جهاد کشاورزی
|
سه شنبه 12 مهر 1390
نشست وزیرجهاد کشاورزی با مجمع نمایندگان استان گیلان برگزار شد
وزیر جهاد کشاورزی و مدیران ارشد وزارتخانه با مجمع نمایندگان استان گیلان در مجلس شورای اسلامی دیدار و گفتگو کردند.به گزارش روابط عمومی وزارت جهاد کشاورزی، در این دیدار پیرامون مهمترین برنامهها و اقدامات بخش کشاورزی بویژه در ارتباط با استان گیلان بحث و بررسی صورت گرفت.
منبع:www.agri-jahad.ir وزارت جهاد کشاورزی
|
سه شنبه 12 مهر 1390
حمایت از اجرای طرح های آبیاری تحت فشار ،اولویت دولت در بخش کشاورزی
مدیرکل دفتر هماهنگی امور استان های وزارت جهاد کشاورزی گفت: اولویت دولت در حال حاضر در بخش کشاورزی ، حمایت از اجرای طرح های آبیاری تحت فشار است. " علیرضا سائلی " در جلسه شورای هماهنگی سازمان جهاد کشاورزی مازندران در ساری افزود: دولت تا 85 درصد هزینه مورد نیاز اجرای طرح های آبیاری تحت فشار را به صورت وام های بلاعوض به کشاورزان پرداخت می کند. به گزارش خبرنگار ایرنا، وی با بیان اینکه کشاورزی ایران تا سه برابر تولید فعلی محصولات کشاورزی ظرفیت دارد ، گفت : وزارت جهاد کشاورزی طرح های مناسبی برای افزایش تولیدات محصولات دارد. مشاور وزیر جهاد کشاورزی بر حمایت جدی این وزارتخانه از تولید کنندگان ، بخصوص در فروش محصولات تاکید کرد و اظهار داشت: از سال پیش دولت به منظور حمایت از شالیکاران ، از ورود 300 هزار تن برنج به داخل کشور جلوگیری کرده است. سائلی از برگزاری نمایشگاه توانمندی های بخش کشاورزی استان های کشور در محل وزارت جهاد کشاورزی خبر داد و گفت : این نمایشگاه به منظور شناساندن بیشتر ظرفیت بخش های کشاورزی هر هفته از استان های مختلف کشور برگزار می شود. وی به اهمیت مصوبات بخش کشاورزی سفرهای استانی دولت اشاره کرد و افزود : به طور یقین مدیران جهاد کشاورزی استان ها نیز باید نسبت به اجرایی شدن مصوبات همت کنند. مدیرکل دفتر هماهنگی امور استان های وزارت جهاد کشاورزی از انعقاد تفاهمنامه حمایت بانک سپه با وزارت جهاد کشاورزی خبر داد و گفت : کشاورزی ایران در دولت های نهم و دهم توسعه مطلوبی یافته است.
منبع:www.agri-jahad.ir وزارت جهاد کشاورزی
|
سه شنبه 12 مهر 1390
90 درصد از واکسن های دامی در داخل کشور تولید می شود
واردات تخم مرغ هم اکنون با توجه به تایید شرایط بهداشتی ، تنها از کشور ترکیه انجام می شود. به گزارش واحد مرکزی خبر، رئیس سازمان دامپزشکی در نشست خبری در حاشیه همایش تجلیل از پژوهشگران حوزه دامپزشکی در کرج افزود: این سازمان همه پیشنهادهای واردات تخم مرغ از کشورهای مختلف را بررسی و در صورت تایید شرایط بهداشتی ، مجوز واردات محصول را صادر می کند. دکتر دستور با بیان اینکه تاکنون پیشنهاد واردات تخم مرغ از سه کشور به این سازمان ارائه شده است ، افزود: یکی از این کشورها ، کشور هند است که شرایط بهداشتی این کشور در دست بررسی است. وی درباره افزایش قیمت تخم مرغ نیز گفت: تنها بخشی از مشکل افزایش قیمت مربوط به شیوع بیماری های تنفسی طیور در مرغداری های کشور است. وی همچنین افزایش قیمت نهاده های دامپروری را از مهمترین علل افزایش قیمت تخم مرغ دانست. رئیس سازمان دامپزشکی افزود: اواخر پارسال مشکلاتی در زمینه شیوع این بیماری ها در مناطقی با تراکم بالای مرغداری ها به ویژه مراکز پرورش مرغ تخم گذار مشاهده شد. دکتر دستور با بیان اینکه درصدی که در برخی اخبار درباره میزان تلفات این بیماری مطرح می شود درست نیست گفت : تلفات ناشی از این بیماری بین 10 تا 15 درصد بود که در 6 ماه گذشته 50 تا 60 درصد از این تلفات جبران و یا جایگزین شده است . وی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره عرضه مرغ در بسته بندی های بهداشتی نیز گفت: این طرح هم اکنون در بسیاری از استان های کشور اجرا شده است اما در استان تهران به علت کامل نبودن زنجیره تولید ، توزیع و نگهداری گوشت مرغ ، اجرای آن به تاخیر افتاد. رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به حجم بالای مصرف گوشت مرغ در استان تهران افزود: همچنین مقدار قابل توجهی از گوشت مرغ مورد نیاز این استان از سایر استان های کشور تامین می شود که این امر روند اجرای طرح را کند کرده است. رئیس سازمان دامپزشکی کشور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به پرداخت سالانه 650 میلیارد ریال برای تهیه واکسن های دام و طیور از سوی دولت و بخش خصوصی گفت: دولت برای خرید واکسن های دامی به طور متوسط سالانه بیش از 250 میلیارد ریال اعتبار اختصاص می دهد . وی با بیان اینکه بخش خصوصی نیز به همین میزان برای خرید این واکسن ها هزینه می کند تصریح کرد: در حوزه طیور نیز هر سال بیش از 80 میلیارد ریال از اعتبارات دولتی صرف تامین واکسن های وارداتی می شود. رئیس سازمان دامپزشکی گفت: در این بخش نیز بهره برداران غیر دولتی حدود 70 میلیارد ریال برای خرید واکسن های داخلی و خارجی هزینه می کنند. وی افزود: هم اکنون حدود 90 درصد از واکسن های دامی و 50 درصد از واکسن های طیور در داخل کشور تولید می شود .
منبع:www.agri-jahad.ir وزارت جهاد کشاورزی
|
سه شنبه 12 مهر 1390
70 هزار خانوار عشایری تاکنون اسکان یافتهاند
عشایر کشور امسال پنج و نیم میلیون تن محصولات دامی تولید کردند.به گزارش واحد مرکزی خبر، قائم مقام سازمان امور عشایری کشور در ارومیه گفت: عشایر 5 درصد مجموع تولیدات دامی کشور را به خود اختصاص داده اند بطوریکه 23 درصد گوشت قرمز و حدود 20 درصد تولیدات مواد پروتیینی کشور از سوی این قشر تولید می شود .عشایر سالانه 500 هزار تن شیر و 80 هزار تن گوشت تولید می کنند . آقای صفرزاده افزود :حدود 24 میلیون واحد دامی در اختیار عشایر کشور هستند درحالیکه عشایر 2 درصد جمعیت کشور را تشکیل می دهند .امسال هزار و200 میلیارد ریال اعتبار برای بخش عشایر کشور اختصاص یافته است.ساماندهی عشایر ازبرنامه های مهم سازمان امور عشایر است و در مجموع اعتبارات امور عشایری کشور در برنامه چهارم توسعه 3 هزار 200 میلیارد ریال بود.طی برنامه پنجساله پنجم توسعه 30 هزار خانوار جامعه عشایر در روستاها اسکان خواهند یافت . در طی چهار برنامه توسعه گذشته تاکنون 70 هزار خانوار اسکان یافتهاند.
منبع:www.agri-jahad.ir وزارت جهاد کشاورزی
|
دوشنبه 11 مهر 1390
اختصاص 1.3 میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی به بخش آب و کشاورزی
رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی موجودی این صندوق را تا پایان شهریور ماه امسال را 22 میلیارد و 948 میلیون و 250 هزار اعلام کرد و گفت: تاکنون 4 میلیارد دلار موافقتنامه با بانکها برای تخصیص منابع به بخش خصوصی امضا شده است. به گزارش خبرنگار مهر، رحیم قربانی امروز در مراسم صبحانه خوری با بخش خصوصی در اتاق بازرگانی با تاکید بر اینکه صدای بخش خصوصی در صندوق توسعه ملی تعریف شده است، گفت: صندوق توسعه ملی در گام اول قراردادهایی را با بانکهای عامل به ارزش 4 میلیارد دلار به امضا رسانده و بخش خصوصی در صورت فراهم کردن شرایط خود میتواند از همین امروز به بانکهای عامل مراجعه کرده و از این تسهیلات بهره گیرد. رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی افزود: بر این اساس 2.5 میلیارد دلار به بانک صنعت و معدن برای اختصاص پروژههای صنعتی و معدنی و 1.3 میلیارد دلار به بخش آب و کشاورزی تخصیص داده خواهد شد. وی تصریح کرد: شرایط در صندوق توسعه ملی به گونهای بسته شده تا زمانی که یک پروژه به صورت کامل شرایط لازم برای دریافت منابع از صندوق را داشت مراجعه کند که بر این اساس باید تکلیف بخش ریالی پروژه نیز مشخص شود و پس از آن از منابع صندوق توسعه ملی استفاده شود. به گفته قربانی صندوق توسعه ملی قبل از تخصیص منابع اطمینان حاصل خواهد کرد که بخش ریالی پروژهها نیز تامین اعتبار شده و منتظر تخصیص ارز است چرا که سرمایهای نباید روی زمین خاک بخورد اما در عین حال به دنبال راهکار تخصیص بهینه منابع صندوق توسعه ملی نیز هستیم که امیدواریم اتاق بازرگانی نیز در این راستا یاری رسان باشد. وی افزود: برای سرمایه گذاران خارجی نیز بدون هیچگونه تشریفاتی در صورت هماهنگی با سرمایه گذاران ایرانی منابع صندوق توسعه ملی تخصیص خواهد یافت. به گفته قربانی هدف اساسی و ماموریت اصلی صندوق توسعه ملی این است که سهم نسلهای آتی از منافع امروز نفت و گاز و پتروشیمی حفظ و تبدیل به منابع کارآمد شود.
منبع:www.agri-jahad.ir وزارت جهاد کشاورزی