|
1390/7/11 دوشنبه
دکتر خلیلیان تشریح کرد: برنامه های وزارت جهاد کشاورزی برای افزایش تولید در سال زراعی جدید
وزیر جهاد کشاورزی برنامه های این وزارتخانه را برای افزایش تولید در سال آبی زراعی جدید تشریح کرد. به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر ؛ آقای خلیلیان در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران افزود: توسعه آبیاری تحت فشار از برنامه های ویژه ماست و در این زمینه 85 درصد اعتبارات لازم را دولت به صورت بلاعوض تأمین می کند و هیچ کشاورزی در این کار پشت نوبت قرار نخواهد گرفت. وی گفت: در زمینه تأمین تراکتور نیز در قرارداد با بانک ها مقرر شده است وام های یارانه ای داده شود. خلیلیان به اجرای طرح کشاورزی حفاظتی اشاره کرد و گفت: براساس این طرح با اجرای کشت مکانیزه ، تردد ماشین آلات در مزرعه کاهش خواهد یافت و این اقدام امسال در سطح300 هزار هکتار اجرا می شود. وزیر جهاد کشاورزی تأمین بذرهای پر محصول و توزیع نهال های یارانه ای را از دیگر طرح ها برشمرد. وی در ادامه گفت: در اجرای قانون هدفمند سازی یارانه ها اصلاح سامانه مصرف انرژی در مرغداری ها شتاب گرفته است که برای نمونه در استان قزوین مرغداری های اندکی وجود دارد که سامانه خود را تغییر نداده باشند. وزیر جهاد کشاورزی افزود: با این اقدام مصرف انرژی مرغداری ها در زمستان کاهش خواهد یافت. خلیلیان گفت: برای حمایت از دامداری های شیری نیز100میلیارد تومان در نظر گرفته و در اقدامی دیگر وام این دامداران به مدت پنج سال تقسیط شده است . وزیر جهاد کشاورزی افزود: قیمت پایه خرید شیر را هم حداقل520 تومان تعیین کرده ایم که این خرید محقق شده است.
منبع:www.agri-jahad.ir وزارت جهاد کشاورزی
|
1390/7/10 یکشنبه
اختصاص 8 هزار میلیارد ریال برای اجرای طرح های آبیاری تحت فشار در کشور
معاون آب و خاک و صنایع وزارت جهاد کشاورزی از اختصاص هشت هزار میلیارد ریال اعتبار برای اجرای طرح های آبیاری تحت فشار در کشور خبر داد. به گزارش ایرنا، "سیدرحیم سجادی" افزود: تخصیص اعتبار برای سامانه های آبیاری تحت فشار روند افزایشی دارد. وی گفت: این اعتبارات از 300 میلیارد ریال در سال 87 - 86 به هشت هزار میلیارد ریال در سال جاری رسیده است. وی گفت: 85 درصد اعتبارات اجرای سامانه های آبیاری تحت فشار، توسط دولت به صورت بلاعوض تامین شده و بقیه از محل آورده متقاضیان اجرای طرح تامین می شود و در این بخش اولویت اجرای این سامانه ها با گروههای تعاونی، مجتمع های تولیدی و اراضی یکپارچه تحت پوشش با بهره بردار بالا است. وی افزود: آب و خاک یکی از مباحث مهم و زیربنایی در بخش کشاورزی است و از قریب هشت میلیون هکتار اراضی آبی کشور در دو تا 5/2 میلیون هکتار آن کارهای زیر ساختی انجام شده است. سجادی با بیان اینکه تنها در قریب یک چهارم اراضی آبی کشور فعالیت های زیرساختی انجام شده گفت :هزینه تولید در بخش کشاورزی ایران نسبت به سایر کشورها بالاتر است. وی اولویت اجرای پروژه های آب و خاک از جمله اجرای سیستم ها، انتقال آب و احداث استخر را در گروه های مشاعی و تجمیع شده ذکر کرد. معاون آب و خاک و صنایع وزارت جهاد کشاورزی افزود: در سال جاری گزینش و انتخاب کشاورزان نمونه با لحاظ کردن میزان مصرف بهینه آب، کود و سموم شیمیایی صورت می گیرد.
منبع:www.agri-jahad.ir وزارت جهاد کشاورزی
|
دوشنبه 11 مهر 1390
بسته خودکفایی در تولید برنج تدوین شد
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: بسته خودکفایی برنج تدوین شده و برای جذب اعتبار به زودی به معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور اعلام می شود. مجید خلیلی خشنود خبرگزاری فارس اظهار داشت: بستههای خودکفایی برنج شامل کشت رقم جدید با عملکرد بالا، توسعه مکانیزاسیون و ایجاد بانکهای نشاء، انتقال دانش فنی و کشتهای دوم و سوم در وزارت جهاد کشاورزی تدوین شده است. معاون امور تولیدات گیاهی افزود: این بسته به زودی از سوی معاونت برنامهریزی این وزارتخانه به معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور برای جذب اعتبار اعلام میشود. خشنود افزود: این بستهها با همکاری مؤسسه تحقیقاتی و بخش اجرایی تهیه شده و پروژههای مختلفی را شامل میشود. خشنود با بیان اینکه توسعه مکانیزاسیون از مهمترین برنامهها در برنامه های اجرایی است، گفت: همچنین بانکهای نشاء هم فعالیت دارند به نحوی که کشاورز بذر مورد نیاز خودشان را برای تبدیل به نشاء به این بانکها تحویل می دهند و بعد از عملاوری نشاء در زمین کشاورزان میکارند. وی افزود: از آنجایی که مراقبت و نظارت از نشاءها در این مرحله در عملکرد نهایی برنج تاثیر مهمی دارد بنابراین بانکهای ژن گام مهمی برای خودکفایی محسوب میشود. معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: انتقال دانش فنی، عملیات بهزراعی و ایجاد کشتهای دوم و سوم از برنامههای برجسته بسته خودکفایی برنج هستند.
منبع:www.agri-jahad.ir وزارت جهاد کشاورزی
|
یکشنبه 10 مهر 1390
تعیین تعرفه های مناسب با حضور نمایندگان واحدهای تخصصی برای مدیریت واردات
به دنبال انتشار مطلبی در خبرگزاری فارس مورخ 18/6/90 با عنوان "افزایش قیمت نهاده ها و واردات بی حساب وکتاب بلای جان دامداران "روابط عمومی وزارت جهاد کشاورزی به این شبهات پاسخ داده است .متن جوابیه به شرح ذیل است :
برای تامین نهاده های خوراک دام و طیور در سال جاری هیچگونه یارانه ای تخصیص و به این وزارت ابلاغ نگردید ضمن اینکه درراستای طرح هدفمند سازی یارانه ها وزارت بازرگانی مکلف است تا با ذخیره سازی 400هزارتن جو،400هزارتن ذرت و 400هزار تن کنجاله از طریق شرکت پشتیبانی امور دام ،نسبت به نتظیم بازار این نهاده ها و به منظور جلوگیری از افزایش قیمت ها اقدامات مورد لزوم را معمول نماید.درضمن در راستای اجرای ماده 16قانون افزایش بهره وری در بخش کشاورزی و منابع طبیعی و به منظور مدیریت واردات و جلوگیری از واردات بی رویه برخی از محصولات بویژه در زمان برداشت این وزارت با قید فوریت نسبت به تشکیل کارگروه تخصصی و با حضور نمایندگان واحدهای تخصصی ،نسبت به تعیین تعرفه های مناسب برای واردات هر محصول اقدام و متعاقب آن لیست اقلام مورد نظر برای ساماندهی و کنترل به وزارت بازرگانی منعکس گردید.بنابراین وزارت متبوع براساس وظایف تعیین شده در قانون مذکور و با هدف حمایت از تولید کنندگان اقدامات مورد لزوم برای مدیریت واردات را انجام داده و بر این اساس هرگونه بی نظمی در ارتباط با پایین بودن قیمت و همچنین واردات بی رویه محصولات در زمان برداشت محصول متوجه این وزارتخانه نمی باشد.
منبع:www.agri-jahad.ir وزارت جهاد کشاورزی
|
یکشنبه 10 مهر 1390
10 میلیارد ریال سالانه صرف تامین واکسن هاری می شود
رییس سازمان دامپزشکی کشور گفت: به منظور مبارزه با بیماری هاری حیوانی، سالانه بیش از 10 میلیارد ریال صرف تامین واکسن هاری می شود. "محسن دستور" در گفت و گو با ایرنا اظهارداشت: در بحث مبارزه با بیماری های مشترک انسان و دام ،بیماری هاری جزو 10 بیماری مهم است که در اولویت برنامه های سازمان دامپزشکی کشور قرار دارد. وی افزود: با توجه به اینکه سگ منشاء بیماری هاری است، هر ساله عملیات واکسیناسیون برای مهار این بیماری در قالب طرح سراسری برای سگ های وحشی، صاحب دار و چوپان از سوی بخش دولتی و برای سگ های خانگی و کوچک توسط بخش خصوصی انجام می شود. به گفته ی وی امسال در بحث مبارزه با بیماری هاری، عملیات واکسیناسیون برای بیش از 400 هزار سگ صاحب دار، گله و دام کوچک شهری انجام خواهد شد. رییس سازمان دامپزشکی کشور افزود:در بحث مبارزه با بیماری هاری، کشتارگاه ها به طور مستمر تحت نظارت گروه های بازرسی سازمان دامپزشکی کشور قرار دارند و قبل از کشتار دام در صورت مشاهده مورد مشکوک ،گوشت دام امحاء و منشاء آن پیگیری می شود. دستور به مشکل اصلی سازمان دامپزشکی کشور به عنوان متولی مبارزه با بیماری هاری حیوانی اشاره و تصریح کرد: دامپزشکان و تکنسین های دامپزشکی به دلیل سرو کار داشتن مداوم با حیوانات و دام بیش از هر گروه دیگری در معرض خطر ابتلا به بیماری هاری هستند. وی با تاکید بر اینکه واکسیناسیون بیش از 300 هزار سگ و حیوان در سال کار سختی است ، اما در کنترل بیماری هاری تاکنون نتایج خوبی بدست آمده است، افزود: سال گذشته 140 مورد هاری حیوانی که حدود 60 درصد آن مربوط به سگ و مابقی هاری دامی بوده، شناسایی و امحاء شده است. وی ابرازامیدواری کرد امسال در بحث شناسایی و پیشگیری بیماری هاری در حیوان و دام، این بیماری نسبت به سال گذشته کاهش یابد.
منبع:www.agri-jahad.ir وزارت جهاد کشاورزی
|
شنبه 9 مهر 1390
برگزاری همایش ملی تجلیل از زنان و دختران روستایی و عشایری تولید کننده و کارآفرین نمونه کشور
مشاور وزیر در امور زنان وزارت جهاد کشاورزی از برگزاری همایش سراسری وملی زنان و دختران روستایی و عشایری تولید کننده و کارآفرین نمونه کشور درابتدای آذرماه سالجاری مصادف با روز خانواده خبر داد.
به گزارش روابط عمومی وزارت جهاد کشاورزی، منیژه امین زاده در این خصوص گفت: این همایش باحضور 2 هزار نفر از زنان و دختران روستایی و عشایری تولید کننده و کارآفرین نمونه کشوربا حضورمسئولین بلند پایه کشوری در سالن اجلاس وزارت کشور برگزار خواهد شد.
به گفته وی، همزمان با برگزاری این همایش، نمایشگاه فروش محصولات کشاورزی نیز به مدت سه روز در همین مکان برپا میشود.
مشاور وزیر در امور زنان وزارت جهاد کشاورزی، شناسایی و معرفی زنان و دختران تولید کننده و کارآفرین نمونه روستایی وعشایری وتقویت و حمایت از آنها رابه عنوان نیروهای موثر در امر تولیدات کشاورزی و دامپروری و صنایع دستی ، فرهنگسازی برای ایجاد فضای مناسب ورود این قشر به عرصههای مختلف اجتماعی، اقتصادی و... در روستاها، جلب توجه افکار عمومی به نقش سازنده و ممتاز زنان روستایی و عشایری در امر تولید و ایجاد انگیزه برای تلاش در جهت افزایش کیفیت زندگی با استفاده از امکانات و نیروهای بالقوه موجود در مناطق و روستاها را از اهداف کلی برگزاری این همایش ذکر کرد..
وی، شناسایی و معرفی میزان مشارکت زنان روستایی و عشایری در امر تولید، شناسایی مشکلات معیشتی زنان و دختران روستاها و بررسی نقاط ضعف و قوت موجود را از دیگراهداف برپایی این همایش عنوان کرد.
امین زاده اظهار داشت: این همایش با مشارکت مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، وزارت آموزش و پروزش، بنیاد نخبگان ریاست جمهوری ، وزارت کشور ( استانداریها) و سازمان صدا و سیما برگزار خواهد شد.
وی، برپایی این گونه همایشها را به عنوان گامی مهم در شناسایی نیروهای موجود در روستاها و برنامهریزی برای ارتقای سطح زندگی آنها بر شمرد.
منبع:www.agri-jahad.ir وزارت جهاد کشاورزی
|
شنبه 9 مهر 1390
حمایت همه جانبه دولت از سرمایه گذاران بخش پرورش ماهیان خاویاری
مزارع پرورش ماهیان خاویاری در استان های ساحلی گیلان راه اندازی شد.به گزارش واحد مرکزی خبر ، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان شیلات ایران در حاشیه نخستین جشنواره استحصال خاویار از مزارع پرورش ماهیان خاویاری در تالش گیلان با اشاره به اینکه خاویار ایران مرغوبترین خاویار جهان است گفت : کاهش شدید ماهیان خاویاری در سال های اخیر نتیجه صید بی رویه این گونه آبزیان در دریای خزر موجب شد تا مزارع پرورش ماهیان خاویاری در استان های ساحلی بویژه گیلان راه اندازی شود که این امر بارقه های امید برای احیای گونه های در حال انقراض ماهیان از جمله فیل ماهی را افزایش داد.آقای رزاقی با تاکید بر حمایت همه جانبه دولت از سرمایه گذاران بخش پرورش ماهیان خاویاری خواستار گسترش هر چه بیشتر مزارع پرورش این گونه آبزیان در استان های شمال کشور شد.در جشنواره استحصال خاویار پرورشی از تلاشگران عرصه پرورش ماهیان خاویاری قدردانی شد.گیلان 5 مزرعه پرورش ماهیان خاویاری در شهرهای تالش ، آستارا و بخش خشکبیجار دارد که ظرفیت امسال هر یک از مزارع بطور میانگین تولید 30 تن گوشت و500 کیلو خاویار در سال است. قیمت هر کیلوگرم گوشت فیل ماهی در مزرعه پرورش 14 هزار تومان و نرخ هر کیلوگرم خاویار این ماهی بیش از یک میلیون تومان است .
منبع:www.agri-jahad.ir وزارت جهاد کشاورزی