|
چهارشنبه 20 مهر 1390
برداشت نخستین محصول میگوی آب های شمال کشور
نخستین محصول میگوی آب های شمال کشور آماده برداشت شد.به گزارش واحد مرکزی خبر ،معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان شیلات ایران در بجنورد گفت : پیش از این پرورش و برداشت میگو در آب های ساحلی استان های جنوبی کشور انجام می شد . آقای رازقی افزود : یکی از برنامه های اصلی سازمان شیلات ایران پرورش میگو در استان گلستان و آب های داخلی دیگر مناطق کشور است که استعداد پرورش این آبزی را دارند . وی گفت : 6 هزار و 200 تن میگو سالانه از آب های کشور برداشت می شود که در افق برنامه پنجم توسعه این رقم باید به 48 هزار تن برسد .
منبع:www.agri-jahad.ir وزارت جهاد کشاورزی
|
1390/7/19 سه شنبه
حمایت وزارت جهاد کشاورزی از شبکه های تعاونی در زمینه بازاریابی محصولات کشاورزی
معاون وزیر جهاد کشاورزی در تحقیقات ،آموزش و ترویج گفت: وزارت جهاد کشاورزی درصدد است با حمایت از شبکه های تعاونی در زمینه بازاریابی، دست واسطه ها را در فروش محصولات کشاورزی کوتاه کند. به گزارش ایرنا، جهانگیر پرهمت در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در داراب فارس افزود: همچنین وزارت جهاد کشاورزی وظیفه اصلی خود را در حمایت از کشاورزان دنبال می کند و امسال این حمایت درقالب توسعه سیستم آبیاری قطره ای و تحت فشار و اصلاح و تقویت باغ ها در مناطق کوهستانی و شیبدار صوت می گیرد. وی ادامه داد: زمین هایی که به صورت طولانی مدت در اختیار کشاورزان قراردارد، سند دار می شوند. پرهمت با اشاره به بازدید از باغ های داراب گفت: مشکلات بخش دیم از قبیل نرخ پایین انجیر، حضور واسطه ها در بازار انجیر، سنددار نبودن باغ های دیم، نبود راه های مناسب دسترسی به باغ ها، مشکلات باغداران در زمینه تسهیلات بانکی و خسارات خشکسالی را به دقت بررسی کردم و امیدوارم بتوانیم برای حل آنها با همکاری دستگاه های همکار و مرتبط اقدام کنیم.
وی، انجیر داراب را از نوع انجیرهای مرغوب دانست و گفت: به خاطر قرار گرفتن باغ ها در مسیرهای دوردست و سخت گذر و حضور واسطه ها، انجیر داراب نرخ مناسب ندارد که دراین زمینه چاره اندیشی خواهدشد.
در سفر معاون وزیر جهاد کشاورزی به داراب، مبلغ 400 میلیون تومان ازمحل اعتبارات ملی برای مرمت قنوات این شهرستان، 500 میلیون تومان ازمحل اعتبارات ملی برای تکمیل پروژه کانال های آب بخش فرگ موسوم به نریان و مادیان فرگ و 500 میلیون تومان از محل اعتبارات متمرکز برای احداث استخرهای ذخیره آب و کمک به آبرسانی به باغ های دیم شهرستان داراب تخصیص یافت.
منبع:www.agri-jahad.ir وزارت جهاد کشاورزی
|
1390/7/18 دوشنبه
افزایش سرانه مصرف ماهی در کشور به 15 کیلوگرم تا پایان برنامه پنجم توسعه
رییس سازمان شیلات ایران گفت: تا پایان قانون برنامه پنجم توسعه میزان مصرف سرانه ماهی در کشور به 15 کیلو گرم درسال افزایش می یابد . "غلامرضا رازقی " در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در رامسر افزود : درحال حاضر میزان مصرف سرانه ماهی درکشور حدود هشت کیلوگرم درسال است که این مقدار درمقایسه با کشورهای حوزه خلیج فارس و اروپایی بسیار پایین است. وی فراهم کردن زیرساخت ها ، فرهنگ سازی ، ایجاد صنایع تبدیلی ،ارایه تسهیلات و حمایت بیشتر از فعالان این بخش را از راهکارهای اساسی افزایش میران سرانه مصرف ماهی درکشور برشمرد. وی پرورش انواع ماهی (خاویاری و آزاد ) درقفس های دریایی و استفاده از مزارع دو منظوره را از جمله اقدامات صورت گرفته دراین زمینه در کشور ذکر کرد. رییس سازمان شیلات ایران با اشاره به حمایت های چشمگیر دولت دراین بخش ،ابراز امیدواری کرد که با ساز و کارهای اندیشیده شده همه تلاش ها به سمت استفاده ازغذاهای طبیعی از جمله آبزی رود که با مصرف آن از ابتلا به بسیاری از بیماری های قلبی و عروقی درجامعه جلوگیری می شود. رازقی میزان تولید انواع ماهی در کشور را حدود 663 هزار تن در سال اعلام کرد و گفت : از این میزان حدود 250هزارتن مربوط به آبزی پروری و بقیه مربوط به صید در دریا بوده است . وی با اشاره به اینکه به طور میانگین هرسال حدود 45 هزار تن انواع آبزی به خارج از کشور صادر می شود ، ادامه داد :امسال با برنامه ریزی های صورت گرفته پیش بینی می شود، بخش صادرات با رشد 20 درصدی همراه باشد.
منبع:www.agri-jahad.ir وزارت جهاد کشاورزی
|
سه شنبه 19 مهر 1390
افزایش نرخ رشد بخش کشاورزی به 8 درصد تا پایان برنامه پنجم توسعه
قائممقام معاون اول رئیس جمهوری نرخ رشد کنونی در بخش کشاورزی را حدود پنج درصد اعلام کرد و گفت: باید با برنامهریزی منسجم تا پایان قانون برنامه پنجم توسعه این نرخ به هشت درصد افزایش یابد. به گزارش ایسنا، علی آقامحمدی - در مراسم افتتاح دومین مزرعه پرورش ماهی قفسهای دریایی در رامسر اظهار کرد: امروز باید با ایجاد پیوستگی در جهت تولید و پرورش این نوع گونههای دریایی و عرضه آن به بازار، برنامهریزی کرد تا شاهد استقبال سرمایهگذاران و افزایش تولید دراین بخش باشیم. وی ایجاد مراکز عرضه و نحوه پخت این نوع ماده غذایی را از نیازهای ضروری جامعه برشمرد و گفت: باید با آموزش نحوه پخت، ترویج فرهنگ و خواص مصرف ماهی در جامعه بیش از پیش تلاش شود. قائممقام معاون اول رییس جمهوری افزود: اکنون مصرف ماهی به عنوان یکی از مطلوبترین غذاها در کشورهای توسعه یافته مطرح است و باید سعی و تلاش شود که این غذای سالم، در سفره غذایی مردم با بهترین کیفیت قرار گیرد. آقامحمدی میزان صید و آبزیپروری در سال گذشته را حدود 663 هزار تن در سال عنوان و خواستار حمایت همه جانبه از فعالان این بخش شد و به مسوولان توصیه کرد: این بخش را در اولویت کاری خود قرار دهند. وی نرخ رشد کنونی در بخش کشاورزی را حدود پنج درصد اعلام کرد و گفت: باید با برنامهریزی منسجم در قالب نظام مهندسی، تحقیقات، استفاده از فن آوری جدید و سیستم آبیاری مناسب تا پایان قانون برنامه پنجم توسعه این نرخ به هشت درصد افزایش یابد.
منبع:www.agri-jahad.ir وزارت جهاد کشاورزی
|
سه شنبه 19 مهر 1390
3.5 میلیارد دز واکسن، سرم و انواع فرآورده بیولوژیک سالانه در کشور تولید میشود
رییس موسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی از تولید سالانه 30 میلیون دز فرآورده انسانی در این مؤسسه خبر داد. دکتر هادی فامیل قدکچی در گفتوگو با ایسنا افزود: علیرغم تحریم صورت گرفته علیه ایران در زمینه تولید واکسن و سرم، از سوی شرکتهای خارجی که در آمدزایی بسیاری از طریق تولید و صادرات واکسن به سایر کشورها دارند، سالانه 3.5 میلیارد دز انواع سرمهای درمانی ، واکسنهای دامی و انسانی و فرآوردههای بیولوژیک در کشور تولید میشود؛ به طوریکه هر ایرانی در طول عمر خود حداقل دو بار از واکسنهای تولیدی این مؤسسه استفاده میکند. وی افزود : تولیدات سرمسازی رازی در بخش واکسنهای دام و طیور، بیشترین بازار مصرف را در کشور دارد و عمده نیاز کشور در بخش واکسن دامی از طریق تولیدات مؤسسه رازی تامین میشود و علاوه بر تامین نیاز داخلی، صادرات واکسن به کشورهای مختلف در برنامههای آتی مؤسسه قرار دارد. وی در زمینه تولید واکسنهای انسانی در این مؤسسه گفت : در حال حاضر در زمینه واکسن عقربگزیدگی و مار گزیدگی نیاز کشور تامین شده و تلاش میشود نیاز کشورهای خاورمیانه را نیز در این زمینه تامین کنیم و در سایر واکسنهای انسانی نیز همه تلاش خود را در جهت حل برخی مشکلات داخلی در زمینه تولید و رسیدن به خود کفایی در تولید این نوع واکسنها انجام میدهیم . فامیل قدکچی گفت: در حال حاضر 15 آزمایشگاه رفرنس ملی و بینالمللی در این موسسه وجود دارد که در تشخیص بیماری های دام و طیور فعالیت میکنند. رییس موسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی در پایان، کیفیت واکسنهای تولید شده در کشور را مناسب ارزیابی کرد و افزود: به علت نظارت دقیقی که در تولید انواع واکسن در کشور وجود دارد، واکسنهای تولید داخل از استانداردهای جهانی برخوردارند و از لحاظ کیفیت، توانایی رقابت با نمونه های مشابه خارجی را دارند.
منبع:www.agri-jahad.ir وزارت جهاد کشاورزی
|
دوشنبه 18 مهر 1390 پ
نجمین نشست کارگروه مدیریت صید کمیسیون منطقه ای شیلاتی (RECOFI) در تهران آغاز به کار کرد
پنجمین نشست کارگروه مدیریت صید کمیسیون منطقهای شیلاتی (RECOFI ) با حضور نمایندگان سازمان خوار و بار کشاورزی ملل متحد(فائو) و کشورهای حاشیه منطقه خلیج فارس و دریای عمان به مدت 4 روز به میزبانی سازمان شیلات ایران در تهران آغاز به کار کرد. به گزارش روابط عمومی سازمان شیلات ایران،طی این نشست قرار است نمایندگان کشورها به تبادل نظر پیرامون مصوبات نشست قبلی کارگروه، بررسی مصوبات ششمین اجلاس منطقهای شیلاتی، بررسی فعالیتهای انجام شده طی یک سال گذشته در سطح کارگروه، بررسی فعالیتهای پییشنهادی برای برنامه کار و بودجه کارگروه در سال 2012 میلادی، بررسی پیشنهاد کشورمان در زمینه مبارزه با صید غیرمجاز در منطقه، سیستم گزارشگیری پیرامون آمار صید آبزیان در منطقه، بررسی ذخایر آبزی منطقه خلیج فارس و دریای عمان ، ارائه توصیههای علمی کارگروه به نمایندگان کشورها در زمینه حفاظت و مدیریت ذخایر آبزی منطقه و بررسی نحوه افزایش کارآییها و صلاحیتهای کارگروه مدیریت صید، بپردازند.همچنین مقرر است نشست سه جانبه همکاری شیلاتی ایران، عراق و کویت در حاشیه اجلاس کارگروه مدیریت صید تحت نظارت سازمان خواروبار کشاورزی ملل متحد(FAO ) و مشاوران سازمان ملل متحد برگزار شود. گفتنی است صید کمیسیون منطقهای شیلاتی یکی از سازمان های مدیریت ماهیگیری منطقهای سازمان خواروبار کشاورزی ملل متحد (فائو) است که در سال 2001 میلادی براساس ماده 24 اساسنامه فائو برای نظارت، هدایت و مدیریت ذخایر آبزی و فعالیتهای آبزیپروری، تحقیقاتی و تجاری آبزیان در سطح منطقه خلیج فارس و دریای عمان تاسیس شده و جمهوری اسلامی ایران از همان سال به عضویت رسمی آن درآمده است.
گفتنی است این نشست تخصصی تا روز چهارشنبه مورخ 20/7/90 در تهران ادامه دارد و جمع بندی نهایی پنجمین نشست کارگروه مدیریت صید کمیسیون منطقه ای شیلاتی فائو (RECOFI ) با حضور نمایندگان حاضر در نشست از جمله سازمان شیلات ایران، نمایندگان سازمان خوار و بار و کشاورزی ملل متحد (FAO) و کشورهای عمان، عراق، کویت و قطر، موسسه تحقیقات شیلات و سایر ناظرین حاضر در جلسه عصر روز چهارشنبه مورخ 20/7/90 اعلام خواهد شد.
منبع:www.agri-jahad.ir وزارت جهاد کشاورزی
|
دوشنبه 18 مهر 1390
دستیابی به جایگاه برتر اقتصادی منطقه خاورمیانه در گرو تامین امنیت غذایی
معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان تحقیقات ،آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به تولید 25 تنی محصولات کشاورزی درسال های نخست انقلاب گفت: میزان تولید محصولات کشاورزی بعد ازپیروزی انقلاب تا کنون حدود چهار برابر رشد داشته است. به گزارش ایرنا " جهانگیر پرهمت" در دومین همایش ملی بادام با محوریت صادرات در شهرکرد اظهار داشت:این در حالی است که میزان سطوح زیر کشت کشور نیز طی این مدت حدود 20 درصد افزایش داشته است. وی افزود: توسعه این بخش مدیون دانشی است که در بخش کشاورزی به مزارع و باغات منتقل شده است. پرهمت تصریح کرد: در طول مدت 30 ساله انقلاب اسلامی ،اقدامات مطلوبی در حوزه های علم و فناوری صورت گرفته که ارتقای کیفی محصولات را به دنبال داشته است. معاون وزیر جهاد کشاورزی تامین امنیت غذایی را رکن اصلی توسعه اقتصادی در کشور و منطقه عنوان کرد و گفت: کسب رتبه دوم توسعه اقتصادی ،علم و فناوری در منطقه تا پایان برنامه پنجم توسعه و ابر قدرت اقتصادی خاورمیانه در سال 1404 جز با تامین امنیت غذایی محقق و میسر نمی شود. رییس سازمان تحقیقات و ترویج کشاورزی بیان داشت: استقلال سیاسی کشور نیز در گرو تحقق امنیت غذایی در کشور و منطقه است. پرهمت افزود: ظرفیت های زیادی در بخش کشاوری کشور وجود دارد که باید به نحو مطلوب مورد بهره برداری قرار گیرد. معاون وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد:بخش عمده ای از این فعالیت ها نیاز به دانش فنی دارد. این مسئول افزود: با توجه به اینکه بخش زیادی از محصولات به صورت غیر فرآوری شده و خام صادر می شود می توان با ایجاد بستر مناسب برای متخصصان این حوزه با برگرداندن ارزش افزوده محصولات به اقتصاد داخلی،هزینه های تولید و بدنبال آن قیمت ها را تاحد زیادی کاهش داد و با فروش بیشتر به معیشت تولیدکنندگان بومی کمک قابل توجهی کرد. پرهمت در ادامه از مهارت بالای تولید کنندگان داخلی ابراز خرسندی کرد و افزود:برخی از تولید کنندگان توانسته اند در بسیاری از محصولات تولیدی بیش از میانگین و متوسط کشوری در واحد سطح داشته باشند. وی بر حمایت بیشتر مسوولان در راستای راه اندازی مراکز تحقیقاتی به منظور افزایش محصول و کیفی سازی تولیدات در استان ها تاکید کرد
منبع:www.agri-jahad.ir وزارت جهاد کشاورزی