|
دوشنبه 3 مرداد 1390
خودکفایی ایران در تولید زیتون کنسروی و شور
مجری طرح زیتون وزارت جهاد کشاورزی گفت: پیش بینی می شود امسال بیش از 90 هزار تن دانه زیتون در کشور تولید شود که با توجه به این حجم تولید بیش از 37 هزار و 500 تن زیتون کنسروی و شور در ایران تولید شود که این ارقام نشان دهنده خودکفایی ایران در این بخش است. جهانگیر عرب در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران افزود: سرانه مصرف زیتون کنسروی و شور در جهان، 250 گرم است که این رقم هم اکنون در کشور به 500 گرم رسیده است.وی مصرف 2 برابری زیتون کنسروی و شور را در کشور نسبت به جهان یک رکورد بسیار خوب دانست و تصریح کرد: سال گذشته بیش از 5 هزار و 300 تن زیتون کنسروی و زیتون شور به کشور وارد شد که این رقم امسال به صفر رسید.عرب علت رسیدن به این خودکفایی را تلاش باغداران زیتون کشور دانست و گفت: وزارت جهاد کشاورزی برای به صفر رساندن واردات زیتون کنسروی و شور با وزارت بازرگانی هماهنگی های لازم را انجام داده و این همکاری ادامه خواهد داشت.
منبع:www.agri-jahad.ir وزارت جهاد کشاورزی
|
یکشنبه 2 مرداد 1390
کشاورزی؛ کارآمدترین و ریشهدارترین مولفه جهاد اقتصادی
نماینده ولیفقیه در وزارت جهاد کشاورزی گفت: کارآمدترین و ریشهدارترین مولفه "جهاد اقتصادی"، کشاورزی است.
به گزارش (ایسنا)، آیت اله "حسن عالمی" در آیین تودیع و معارفه نماینده ولیفقیه در سازمان جهاد کشاورزی ایلام، اظهار کرد: کشاورزی یکی از پربرکتترین مشاغل است و خدمت به کشاورزان که متولیان خودکفایی کشور هستند عبادت محسوب میشود و خادمان این قشر عزیز با خدمت صادقانه به آنها در اجر خودکفایی مسلمین از نظر مواد غذایی، شریک هستند. وی با اشاره به اعیاد ماه شعبان، انتظار واقعی ظهور را در سایه خدمت به مردم دانست و خاطرنشان کرد: خدمت بیمنت به مردم میتواند ظرفیت روحی ما را توسعه دهد و ما را برای انتظار واقعی آماده کند.
در این مراسم مسئول پیشین حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام، سر و سامان دادن کتابخانه و مرکز اسناد علمی در جهاد کشاورزی استان، آموزش طلبهها و تبیین مسائل علمی قرآن را از برنامههای اجرا شده در دوران مسئولیت خود نام برد.
حجتالاسلام "ابراهیم دهقان" با بیان اینکه برای ترویج فریضه زکات کارهای خوبی صورت گرفته است، خاطرنشان کرد: در سطح استان در سال 1387، به میزان 300 هزار تومان زکات از کشاورزان گرفته شد در حالیکه این مبلغ در سال 89 در سایه ترویج این فریضه به 3 میلیارد تومان رسید. در پایان این مراسم از زحمات حجتالاسلام دهقان تجلیل و حجتالاسلاموالمسلمین "روحالله شاهمرادیان" به عنوان نماینده ولیفقیه در سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام معرفی شد.
منبع:www.agri-jahad.ir وزارت جهاد کشاورزی
|
یکشنبه 2 مرداد 1390
آغاز عملیات اجرایی طرح تامین و انتقال آب به دشت های ایذه و باغ ملک
با حضور معاون اول رییس جمهور عملیات اجرایی طرح تامین و انتقال آب به دشت های ایذه و باغ ملک آغاز شد.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، محمدرضا رحیمی بعد از در جریای سفر به استان خوزستان با حضور در دشت ایذه، فرمان آغاز عملیات اجرایی طرح تامین و انتقال آب از سد کارون 3 به دشت های ایذه و باغ ملک را صادر کرد. هزینه طرح تامین و انتقال آب به دشت های ایذه و باغ ملک بالغ بر 1200 میلیارد ریال و هزینه احداث شبکههای آبیاری تحت فشار محدوده طرح با مساحت 3360 هکتار و سایر تاسیسات و خطوط انتقال بین دشتها معادل 6150 میلیارد ریال برآورد شده است. توسعه کشاورزی و دامپروری منطقه، رفع محرومیت، ایجاد اشتغال پایدار در منطقه، استفاده از مزیت های نسبی منطقه، تامین آب مورد نیاز، ایجاد رونق اقتصادی و توسعه گردشگری از جمله اهداف این طرح می باشد. طرح تامین آب دشتهای ایذه و باغ ملک با وسعتی بالغ بر 33 هزار هکتار در فاصله 180 کیلومتری شمال شرق اهواز و در ارتفاع 835 متر از سطح دریا اجرا خواهد شد.
منبع:www.agri-jahad.ir وزارت جهاد کشاورزی
|
یکشنبه 2 مرداد 1390
4 لاین جدید برنج بزودی معرفی میشود
رییس موسسه تحقیقات برنج کشور گفت: به زودی 4 لاین جدید برنج معرفی میشود که لاین 13 بهترین کیفیت و پرمحصولترین آنهاست. دکتر عباس شهدی کومله در گفت و گو با (ایسنا) با اشاره به اینکه 4 لاین 13 و 14 و 21 و 23 در دست تحقیق است، گفت: این لاین ها پر محصول و با کیفیت هستند که لاین 13 بهترین آنها است. وی افزود: تاکنون یک هزار هکتار اراضی شالیزاری گیلان زیرکشت این لاین رفته است و کاشت آن هزینههای تولید برنج را برای کشاورزان کاهش میدهد. وی ادامه داد: در کشور سه برنج اصلاح شده و هیبرید کشت میشود که در حال حاضر در فناوری برنج هیبرید ایران، مقام پنجم را در دنیا به خود اختصاص داده است. شهدی کومله با اشاره به اینکه معمولا در کشورهای مختلف از 5 تا 20 درصد اراضی زیر کشت برنج هیبرید است، خاطرنشان کرد: این میزان در کشور ما تا 2 درصد است و بنا به سیاستگذاریها و نیاز کشورهای مختلف کشت برنج هیبرید فرق میکند. رییس موسسه تحقیقات برنج کشور تصریح کرد: تولید بذر هیبرید هزینهبر است و کشاورزان باید آموزش های لازم را درخصوص این کشت برنج دیده باشند. خانکشیپور خاطرنشان کرد: هیبرید کردن ارقام بومی نیز از اولویتهای این موسسه است تا عملکرد سطح کشت به حد مطلوب برسد.
منبع:www.agri-jahad.ir وزارت جهاد کشاورزی
|
1390/5/2 یکشنبه
تا پایان برنامه پنجم توسعه؛ 35 پایگاه اطفای حریق جنگلها و منابع طبیعی در کشور ایجاد می شود
با حضور رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور دومین پایگاه اطفای حریق منابع طبیعی کشور در استان اردبیل راهاندازی شد.به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور در آیین افتتاح این پایگاه در اردبیل اظهار داشت: سازمان جنگلها با برنامهای که در دست دارد با استفاده از تمام ظرفیتها تا پایان برنامه پنجم توسعه پوشش حفاظتی را که در حال حاضر 40 درصد است به 90 درصد میرساند.
علی سلاجقه با بیان اینکه سالانه 10 درصد کاهش پرونده تخریب را داریم، از جذب 15 هزار نفر همیار طبیعت در کشور خبر داد. وی ادامه داد: ارتباط با مردم و فرهنگسازی اهمیت منابع طبیعی در بین اقشار مختلف جامعه یکی از راههای موثر در جلوگیری از تخریب منابع طبیعی بوده و گامی در راستای توسعه منابع جنگلی و مرتعی است. این مسئول بیان داشت: با دو برابر شدن اعتبار، ردیف اعتباری مستقل بخش حفاظت و تامین و تجهیز یگان حفاظت در کشور در طی برنامه پنجم توسعه اقدام کرده و نسبت به ایجاد پنج پایگاه اصلی، 30 پایگاه فرعی اطفای حریق جنگلها و منابع طبیعی کشور را به نحو مطلوب و بهینه مدیریت و کنترل خواهیم کرد.
منبع:www.agri-jahad.ir وزارت جهاد کشاورزی
|
منبع:www.agri-jahad.ir وزارت جهاد کشاورزی
|
شنبه 1 مرداد 1390
250 هزار هکتار از اراضی ملی و دولتی از زمینخواران خلع ید شد
رئیس سازمان امور اراضی کشور گفت: دو پرونده زمینخواری که در فارس اتفاق افتاده توسط هیئتهای بازرسی و امور اراضی جهاد کشاورزی در دست بررسی است و مراحل نهایی خود را طی میکند.به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، علیرضا اورنگی در حاشیه گردهمایی مدیران امور اراضی منطقه دو کشور در جمع خبرنگاران اظهار داشت: تاکنون حدود 250 هزار هکتار از اراضی ملی و دولتی از زمینخواران خلع ید شده که دو مورد آن مربوط به استان فارس است. وی تصریح کرد: یکی از این پروندهها در زمینه باغ شهری بوده که در استان فارس اتفاق افتاده و پرونده آن نیز در هیئتهای بازرسی در دست پیگیری است. اورنگی ادامه داد: در سال گذشته واگذاری حدود 3 هزار هکتار از زمینهای کشاورزی در فارس لغو امتیاز شد. رئیس سازمان امور اراضی در بخش دیگری از سخنان خود همچنین به ماده 194 قانون برنامه پنجم توسعه در وزارت جهاد کشاورزی برای ساماندهی مجتمعهای تولیدی اشاره کرد و ابراز داشت: در همین راستا شهرکهای کشاورزی ایجاد میشود و هماکنون نیز مراحل نهایی تصویب آن توسط هیئت دولت در دست پیگیری است. وی گفت: یکی از مشکلاتی که در موضوع واگذاری زمین در سرمایهگذاری بخشهای اقتصادی کشور با آن مواجه بودیم این بود که به طور معمول کاربری زمین و یا استانداردسازی زمین از نگاه علمی کمتر اتفاق میافتاد. اورنگی تصریح کرد: دولت برای هر ساخت و سازی در خارج از حریم شهرها طوری برنامهریزی کرده است که اشخاص باید از مراجع مربوطه مجوز گرفته و نسبت به ایجاد بنا که کاربری آن نیز تعریف شده باشد اقدام کنند. وی خاطرنشان کرد: همچنین برای تسهیل در اعطای برخی مجوزها، تسهیل در امور مردم و جلوگیری از رفت و آمدها به مرکز صدور برخی مجوزها در مراکز استانها انجام میشود. اورنگی ادامه داد: بر همین اساس اختیارات برای طرحهای غیر کشاورزی به استانداران و برای طرحهای کشاورزی به مدیران جهاد کشاورزی استانها داده میشود.
منبع:www.agri-jahad.ir وزارت جهاد کشاورزی