|
1390/3/1 یکشنبه
وزارت جهاد کشاورزی از سال 1388 نسبت به اجرای بستههای حمایتی از کشاورزان اقدام کرده است
وزیر جهاد کشاورزی ضمن رد اخبار و مطالب منتشر شده مبنی بر کوتاهی وزارتخانه متبوع وی در اجرای بستههای حمایتی در نظر گرفته شده در قالب هدفمندسازی یارانهها و در نتیجه افزایش هزینههای تولید تصریح کرد که وزارت جهاد کشاورزی در اجرای بستههای حمایتی پیشرو سایر وزارتخانه و دستگاهها است. "صادق خلیلیان" در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا افزود: وزارت جهاد کشاورزی از سال 1388 اقدام به اجرایی کردن بستههای حمایتی خود از کشاورزان کرده است. وی یادآورشد: در این رابطه در بحث آب نزدیک به 200 هزار هکتار آبیاری تحت فشار صورت گرفته که نسبت به گذشته هم جهش خوبی داشته و هم اینکه سبب کاهش مصرف آب و سوخت شده است. وی به اقدامات انجام شده برای کاهش سوخت مرغداریها نیز اشاره کرد وگفت: در برخی استانها سامانه مصرف انرژی در مرغداریها اصلاح شده است. ضمن آنکه قرار است تا پایان امسال این سامانه در همه مرغداریهای کشور اصلاح شود. وزیر جهاد کشاورزی در ادامه به برنامههای مختلف دولت برای حمایت از تولیدکنندگان اشاره کرد و افزود: براساس تصمیم دولت 1140 میلیارد تومان اعتبار برای اجرای طرحهای آبیاری تحت فشار و انتقال آب و احداث شبکههای آبیاری زهکشی تخصیص داده شده که 85 درصد از آن به صورت بلاعوض به کشاورزان پرداخت میشود. خلیلیان با تاکید بر اینکه امسال وزارت جهادکشاورزی با سرعت بیشتری به اجرای بستههای حمایتی اقدام خواهد کرد، گفت: برای حمایت از دامداریها مقرر شده دولت 100 میلیارد تومان یارانه علوفه در اختیار وزارتخانه قرار دهد تا بتوانیم هزینه خوراک دام را برای دامداریهای شیری صنعتی و غیرصنعتی کاهش دهیم. وزیر جهاد کشاورزی درخصوص دلایل توقف روند صادرات مرغ نیز با بیان اینکه وضعیت تولید مرغ در کشور خیلی خوب است، اظهار داشت: در این زمینه نه تنها نیاز کشور تامین میشود بلکه مازاد آن را نیز میتوانیم صادر کنیم. وی افزود: چند سالی است که بدلیل طرح ذخیرهسازی، صادرات مرغ انجام نمیشود. به گفته خلیلیان، با اجرای طرح ذخیرهسازی مرغ، در زمانی که تولید زیاد است ذخیره انجام میشود تا در موقع کمبود، ضمن تامین نیاز بازار، قمیتها نیز تنظیم شود.
منبع:www.agri-jahad.ir وزارت جهاد کشاورزی
|
یکشنبه 1 خرداد
1390 تولید 2 میلیون و 800 هزار تن گوشت مرغ و تخم مرغ در کشور
معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور بهبود تولیدات دامی گفت: علیرغم تردیدها در زمینه جوجهریزی موفق به تولید دو میلیون تن گوشت مرغ و 800 هزار تن تخم مرغ شدیم. به گزارش (ایسنا) منطقه فارس، عباسی با اشاره به ایجاد ظرفیت دو میلیون تن گوشت مرغ گفت: پس از اجرای هدفمند کردن یارانهها و علیرغم وجود تردیدهایی که در زمینه جوجهریزی مرغ وجود داشت، موفق شدیم دو میلیون تن گوشت مرغ و بیش از 800 هزار تن تخم مرغ در کشور تولید کنیم. وی بیان کرد: پس از اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها، استفاده بهینه از منابع به ویژه سوخت در صنعت طیور و کاهش هزینههای تولید ضروری است. وی افزود: تمامی دستاندرکاران این صنعت اعم از تولیدکننده و صنعتگر باید به سمتی بروند که ضمن کاهش هزینهها، بهرهوری را افزایش داده و تولیدی پاک و قابل رقابت به وجود آورند. عباسی بیان کرد: صنعتگران در ارائه دستگاههای مربوط به صنعت طیور نباید تنها به فروش محصولات اکتفا کنند، بلکه موضوع آموزش را مدنظر قرار دهند تا تولید کنندگان بتوانند، دستگاه و تجهیزات را به خوبی وارد مرحله عمل کرده و اجرا کنند. وی با تأکید بر نظارت در امور تولید گفت: پس از آموزشها و اجرا باید نظارت دقیقی صورت پذیرد تا مشخص شود، آیا سیاستها و روشهای جدید و همچنین پرداخت تسهیلات به درستی و دقت انجام گرفتهاند، یا خیر؟ معاون وزیر جهاد کشاورزی یادآور شد: در جهت اصلاح مصرف سوخت و تخصیص اعتبارات جهت بهینه و به روز کردن تأسیسات در صنعت طیور دو راه پیش قرار دادهایم یکی پرداخت وام بانکی با بهرهمندی از کمک صندوق حمایت از بخش کشاورزی و دیگری دریافت کمک بلاعوض 35 درصدی است. عباسی از تمامی صنعتگران فعال در عرصه دام و طیور خواست تا با ارائه تکنیکهای پرورشی بهروز، تجهیزات مرغداری نوین و... به نحوی عمل کنند تا علاوه بر مجهز کردن مرغداریهای کشور، بتوانند دستاوردهای نوین با تکنولوژی برتر را به سایر کشورها صادر کنند. وی در پایان ابراز کرد: سیاستهای دولت، وزارت جهاد کشاورزی و پیشبرد امور با کمک بخش خصوصی، تولید کنندگان و همچنین واگذاری امور تصدیگری به تشکلها و بخش خصوصی است.
منبع:www.agri-jahad.ir وزارت جهاد کشاورزی
|
1390/3/1 یکشنبه
دستیابی ایران به فناوری تشخیص عامل بیماری جاروک لیموترش
معاون وزیر جهادکشاورزی و رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: نانوکیت (فنآوری) تشخیص عامل بیماری جاروک لیموترش در کشور تولید شده که مشابه نانوکیت ارائه شده تا به حال در دنیا گزارش نشده است. "جهانگیر پرهمت" در گفت و گو با ایرنا، منحصر به فرد بودن و دقت بالا را از ویژگیهای نانوکیت تشخیص عامل بیماری جاروک لیموترش ذکر کرد که این فنآوری از دستاوردهای پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران است. وی ادامه داد: با استفاده از این فن آوری می توان قبل ازبروز علایم بیماری، درختان آلوده به بیماری جاروک لیموترش را شناسایی کرد.به کارگیری فن آوری مبتنی بر دانش نانوتکنولوژی و مهندسی ساخت و استفاده از آنتی بیوتیکهای پلیکلونال به عنوان شناساگرهای اختصاصی تشخیص سریع، دقیق و ارزان عامل بیماری جاروک لیموترش در درختان مشکوک به آلودگی را از دیگر ویژگیهای این دستاورد عنوان کرد. رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، حساسیت بالا، زمان کوتاه انجام تست ( 20 دقیقه) عدم نیاز به مهارتهای خاص را از ویژگیهای نانوکیت تشخیص عامل بیماری جاروک لیموترش اعلام کرد و گفت: بکارگیری این نانوکیت نیاز به ابزارهایی ساده دارد و همچنین آنالیز تستها با بکارگیری این نانو کیت، ساده است. یادآور میَشود در حال حاضر بیماری جاروک لیموترش یکی از مخربترین بیماریهای فیتوپلاسمایی است که تولید محصول و توسعه باغهای لیموترش را در مناطق جنوبی کشور به خطر انداخته است به گونهای که در اطلاعات منتشر شده سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان آمده است: از 20 هزارهکتار سطح باغهای لیموترش این استان هفت هزار هکتار آن در اثر بیماری جاروک به کلی امحا و نزدیک به پنج هزارهکتار نیز بیش از 50 درصد آلوده شدند. خاطر نشان میشود این دستاورد هفته گذشته در استان هرمزگان رونمایی شد. استان هرمزگان با تولید سالانه 230 هزارتن لیموترش، رتبه اول تولید این محصول در کشور را به خود اختصاص داده است.
منبع:www.agri-jahad.ir وزارت جهاد کشاورزی
شنبه 31 اردیبهشت 1390
پرورش مرغ بدون تزریق آنتی بیوتیک در 12 استان کشور
رئیس سازمان دامپزشکی کشور از پرورش مرغ بدون تزریق آنتی بیوتیک در 12 استان کشور خبر داد.سید محسن دستور در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام اینکه مصرف آنتی بیوتیک ها در صنعت دام و طیور متوقف می شود، افزود: شیوه نامه های پرورش مرغ بدون مصرف آنتی بیوتیک ها تهیه و به استانها نیز ابلاغ شده است.وی عنوان کرد: در حال حاضر 10 استان برای اجرای طرح منع مصرف آنتی بیوتیکها در پرورش مرغ اعلام آمادگی کرده و این طرح در پنج استان کشور به مرحله اجرا گذاشته شده است. رئیس دامپزشکی کشور گفت: اجرای طرح منع مصرف آنتی بیوتیکها در پرورش مرغ به دلیل اعمال ضوابط سخت بهداشتی، کار بسیار دشواری است. وی همچنین با اشاره به اینکه آنتی بیوتیکها عمده داروی مصرفی در صنعت طیور را تشکیل می دهند، افزود: اجرای خوب طرح منع مصرف آنتی بیوتیکها در پرورش مرغ نتایج مثبتی را برای سلامت مردم خواهد داشت. دستور با بیان اینکه هم اکنون 250 قلم دارو در بخش دامپزشکی کشور استفاده می شود، اظهار داشت: از این تعداد 50 قلم را آنتی بیوتیکها تشکیل می دهند. وی همچنین درمورد گرامیداشت روز و سال جهانی دامپزشکی نیز گفت: امسال گرامیداشت دویست و پنجاهمین سالگرد تاسیس اولین دانشکده دامپزشکی جهان در لیون فرانسه است.وی برلزوم شناخت و معرفی بیشتر دامپزشکی و نقش آن در بهداشت عمومی افراد جامعه تاکید کرد و یادآور شد: نقش دامپزشکی هم به عنوان یک علم و حرفه و همچنین تاثیر آن در زندگی جوامع انسانی و حیوانی باید شناخته شود.
منبع:www.agri-jahad.ir وزارت جهاد کشاورزی