|
چهارشنبه 6 مهر 1390
تولید سالانه 48 هزار تن میگو در کشور طی برنامه پنجم توسعه
معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان شیلات ایران در دیدار با استاندار بوشهر گفت:با توجه به پاسخگو نبودن حفاظت سنتی به روز کردن سامانه حفاظتی از دریا ضروری است. به گزارش ایرنا،غلامرضا رازقی افزود: در این زمینه ناچار به استفاده از سیستم های ماهواره ای هستیم که در این ارتباط این سامانه ها ظرف سه ماه آینده باید به صورت پایلوت اجرا شود و تا سال دیگر همه شناورها باید به این سیستم ها مجهز شوند. وی با تاکید بر فراگیر کردن بحث بیمه در بین صیادان بیان کرد: این مساله برای ما یک نقص است و یکی از سیاست های ما هم در بخش شناورها و هم در بخش پرورش دهندگان فراگیر شدن بیمه است. رییس سازمان شیلات ایران اظهارداشت: اکنون تولید سالانه میگو در کشور شش هزار و 300 تن است که طبق این برنامه پنجم باید به بیش از 48 هزار تن در سال برسد. وی تصریح کرد: همچنین تولید سالانه آبزی پروری 251 هزار تن است که در پایان این برنامه باید به یک میلیون تن برسد. رازقی ادامه داد: میزان صید آبزیان نیز 400 هزار تن است که براساس برنامه ریزی های انجام شده برای 700 هزار تن در برنامه پنجم پیش بینی کرده ایم که البته بیشترین ظرفیتی که از آن استفاده می کنیم در آب های آزاد است. وی با اشاره به ظرفیت های موجود در استان بوشهر در بخش آبزی پروری بویژه میگو و همچنین فراهم بودن زیرساخت ها در این حوزه گفت: از آنجا که بخشی از سایت های میگو نیمه فعال و راکد هستند باید با آسیب شناسی و در دستور کار قرار دادن رسیدگی به مطالبات آنها این بخش ها را به چرخه تولید بازگردانیم. معاون وزیر جهاد کشاورزی یادآور شد: این سایت ها غیر از سایر ظرفیت های استان بوشهر است و باید با برنامه ریزی اصولی و انجام مطالعات صحیح از این ظرفیت ها نهایت استفاده را ببریم. رازقی با بیان اینکه شرایط صادرات میگو مطلوب است، اضافه کرد: نیاز امروز ما در این بخش ارتقا سطح فرهنگ مصرف داخلی در کنار تولید و توجه به صادرات است.
وی افزود: عراق بازار خوبی برای میگوی ایران محسوب می شود و نگرانی در این زمینه نداریم و به همین دلیل است که قیمت میگو سیر صعودی پیدا کرده است. رازقی بیان کرد: معتقدیم تا نتوانیم فرهنگ مصرف داخلی را نهادینه سازی کنیم تولید نمی تواند به هدف نهایی خود برسد و امیدواریم با هماهنگی و تعامل خوب با صدا و سیما بتوانیم فضای مناسب را در این عرصه فراهم کنیم. رییس سازمان شیلات ایران گفت: استان های کشور دارند در زمینه پرورش ماهی در قفس شتاب می گیرند و استقبال خوبی از این طرح شده است و استان بوشهر باید در این زمینه رویکرد خود را تغییر دهد. رازقی ادامه داد: باتوجه به ساخت و توسعه بنادر و اسکله ها توسط نهادهای مختلف، اهداف شیلات و همچنین خواسته ها و مطالبات صیادان نیز در این طرح ها باید لحاظ شود. وی تصریح کرد: آمادگی داریم موارد اصلاحی و مورد نیاز در اسکله های در دست ساخت را به مشاور دهیم تا بعدها در این زمینه دچار مشکل نشویم. رازقی با اشاره به ضرورت برق دار کردن سایت های پرورشی اضافه کرد: برق دار کردن سایت ها یکی از خواسته های مهم ما است ضمن اینکه این امر یکی از ابزارهای ضروری مدیریت این سایت ها است.
محمدحسین جهانبخش استاندار بوشهر نیز در نشست با رییس سازمان شیلات ایران گفت: منابع آبزیان باید توسط خود مردم حفاظت شوند و این امر باید در بین آنان به عنوان یک فرهنگ نهادینه شود. افزود: تا زمانی که مردم خودشان از سرمایه هایشان در زمینه دریا حفاظت و مراقبت نکنند نمی توانیم به اهدافمان در این زمینه دست یابیم. وی با اشاره به ظرفیت های استان بوشهر در بخش میگو اظهار داشت: از آنجا که که 54 درصد میگوی کشور در استان بوشهر تولید می شود باید با توجه بیشتر برای توسعه سایت های پرورش این آبزی از این ظرفیت به نحو مطلوبی بهره برداری شود. جهانبخش بیان کرد: برای دستیابی به سیاست سازمان شیلات در بخش میگو که تولید هشت برابر این محصول است، به هزینه های زیادی نیاز نداریم بلک تحقق این امر نیازمند تعامل و تدبیر است.
وی با تاکید بر ترویج فرهنگ مصرف میگو ادامه داد: مردم میگو را غذای از ما بهتران می دانند در حالی که اینگونه نیست و اولین گام در نهادینه کردن فرهنگ مصرف قرار دادن میگو در سبد غذایی مردم است. جهانبخش اضافه کرد: پیش از آنکه به فکر صادرات باشیم باید با تعامل با وزارتخانه ها برای قرار دادن میگو در سبد غذایی کارکنان آنها فرهنگ مصرف را در جامعه ترویج دهیم. استاندار بوشهر با اشاره به استقبال استان های دیگر از پرورش ماهی در قفس یادآورشد:استفاده نکردن از ظرفیت ها در این زمینه و همچنین در بخش میگو توسط پرورش دهندگان باید آسیب شناسی شود. وی ادامه داد: اگر بسته حمایتی در بخش شیلات براساس آسیب ها تهیه و ابلاغ شود بسیاری از مشکلات در این حوزه کاهش می یابد.جهانبخش بیان کرد: بیمه شدن صیادان و پرورش دهندگان یک اصل اجتناب ناپذیر است و باید با تعامل با بیمه ها به منظور تخفیف در بیمه ها زمینه ترغیب صیادان و پرورش دهندگان را به این امر بسیار مهم فراهم کنیم. استاندار بوشهر گفت: با توجه به اهمیت جهاد کشاورزی بویژه بخش شیلات از ابتدای اجرای قانون هدفمندسازی یارانه ها بیشترین سهمیه سوخت به این بخش اختصاص یافته است تا در این بخش با کمترین مشکل مواجه شویم. وی تاکید کرد: در سفر چهارم رییس جمهوری به استان بوشهر باید آنچه در زمینه میگونیاز داریم مطرح و بارمان را در این حوزه ببندیم. جهانبخش اظهار داشت: پرورش میگو پس از نفت، گاز و پتروشیمی در درآمدزایی، اشتغال، صادرات و تولید بیشترین نقش را در استان دارد و با مدیریت صحیح و رفع کاستی ها در زیرساخت ها می توانیم در آینده ای نزدیک به اهدافمان در این زمینه دست یابیم.
منبع:www.agri-jahad.ir وزارت جهاد کشاورزی