|
یکشنبه 30 مرداد 1390
بهره برداری از 116 طرح کشاورزی استان تهران در هفته دولت
رییس سازمان جهادکشاورزی استان تهران گفت: 116 طرح با سرمایه گذاری 351 میلیارد ریال در هفته دولت در بخش کشاورزی استان تهران به بهره برداری می رسد. "سید محمد موسوی" در نشست خبری با خبرنگاران، میزان اشتغالزایی مستقیم این تعداد طرح را دو هزار 596 نفر و غیرمستقیم را دو هزار 578 نفر اعلام کرد. وی گفت: 117 میلیارد ریال از کل مبلغ سرمایه گذاری طرح های یادشده از اعتبارات دولتی، 80 میلیارد ریال در چارچوب تسهیلات بانکی و بیش از 151 میلیارد ریال توسط مجریان طرح ها سرمایه گذاری شده است. رییس سازمان جهادکشاورزی استان تهران گفت: این طرح ها در بخش های مدیریت آب و خاک، امور عشایری، صنایع کشاورزی، بهبود تولیدات دامی، بهبود تولیدات گیاهی، اداره کل منابع طبیعی و دامپزشکی اجرا و آماده بهره برداری شده است. وی افزود: هفته دولت امسال، 600 هکتار آبیاری تحت فشار، 105 کیلومتر خط انتقال آب با لوله و کانال، 7 گلخانه، 4 واحد گاوداری شیری و پرواری و 4 واحد مرغداری در استان تهران به بهره برداری می رسد. موسوی، سپس حمایت از بخش کشاورزی در چارچوب اجرای بسته سیاسی- حمایتی این بخش را تشریح کرد و گفت: اقدامات گسترده ای برای جذب تسهیلات یارانه دار تعریف شده است. وی گفت: تاکنون 3 هزار و 431 طرح با نیاز تسهیلاتی 766 میلیارد و 540 میلیون ریال در بخش کشاورزی استان تهران تهیه شده که برای یکهزار و 663 طرح از این تعداد با نیاز تسهیلاتی 610 میلیارد و 488 میلیون ریال قرارداد منعقد شده یا در دست انعقاد است. رییس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران افزود: 979 طرح از این تعداد با 96 میلیارد و 37 میلیون ریال به مرحله پرداخت تسهیلات رسیده است. وی گفت: این تسهیلات برای اجرای ارتقای فناوری واحدهای تولیدی از جمله بهینه سازی مصرف سوخت گلخانه ها، مرغداری ها، گاوداری ها، موتور پمپ های چاه های کشاورزی، کشاورزی حفاظتی و خرید ادوات سنگین خاک ورزی پرداخت می شود. موسوی، تامین و توزیع سوخت مورد نیاز بخش کشاورزی را اقدام حمایتی دیگر در این بخش ذکر کرد و گفت: از دی ماه 1389 تا مردادماه امسال 187 میلیون و 588 هزار لیتر نفت گاز با قیمت حمایتی به کشاورزان استان تهران تخصیص یافته که 133 میلیون و 600 هزار لیتر آن جذب شده است. وی افزود: این مقایسه نشان می دهد که، میزان سوخت تخصیص داده شده مازاد بر نیاز کشاورزان استان بوده و هیچ گونه کمبود سوختی وجود نداشته است.
موسوی با استناد به آمار سامانه شرکت نفت گفت: میزان مصرف نفت گاز در بخش کشاوزری استان تهران طی 8 ماه گذشته نسبت به مدت مشابه ماقبل آن 6/35 درصد کاهش داشته است. وی از امضای تفاهم نامه با شرکت گاز استان تهران برای گاز سوز کردن واحدهای تولیدی کشاورزی خبر داد و گفت: این تفاهم نامه خارج از بسته حمایتی بخش کشاورزی و کاری نمونه در استان تهران است. رییس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران افزود: اگر سوخت یک هکتار گلخانه از نفت گاز به گاز طبیعی تبدیل شود، هزینه حامل های انرژی با توجه به نوع گلخانه، یک سوم تا یک ششم کاهش می یابد. وی گفت: طی سه ماه از انعقاد این تفاهم نامه، پرونده یک هزار و یک واحد تولیدی تکمیل، 389 واحد علمک گاز نصب و 244 واحد نیز گازسوز شده است. توزیع 236 هزار تن علوفه یارانه دار جو، گندم دامی، ذرت و سویا بین واحدهای دامی و طیور خبر دیگری بود که رییس سازمان جهادکشاورزی استان تهران اعلام کرد و گفت: میزان تولید گندم از 212 هزار تن در سال زراعی گذشته به 240 هزار تن در سال زراعی جاری رسیده و میزان خرید گندم نیز تاکنون 181 هزار تن بوده است. وی گفت: میزان تولید جو نیز از 145 هزار تن به 162 هزار تن رسیده است که 17 هزار تن افزایش تولید را نشان می دهد. موسوی، گیلاس را از محصولات شاخص کشاورزی استان تهران برشمرد و گفت: تولید گیلاس از 72 هزار تن در سال گذشته به 76 هزار و 500 تن در سال جاری رسیده است. وی اجرای آبیاری تحت فشار را برنامه دیگر بخش کشاورزی استان تهران ذکر کرد و افزود: مطالعه و تهیه طرح آبیاری تحت فشار در سه هزار و 400 هکتار از زمین های استان در دست انجام بوده که دو هزار هکتار اجرا شده و 500 هکتار اکنون در دست اجراست.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران گفت: همان گونه که پیش از این اعلام کرده ایم تا پایان سال مالی 1390 معادل 50 سال گذشته در استان تهران طرح آبیاری تحت فشار معادل 16 هزار هکتار اجرا می شود و ستاد ارتقای بهره وری مصرف آب بخش کشاورزی استان نیز به ریاست استاندار ابلاغ شده است. وی گفت: ظرفیت سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران برای اجرای این طرح به کار گرفته شده است و حدود دو هزار نفر از کارشناسان و دانش آموختگان کشاورزی در این طرح مشارکت دارند. موسوی درباره تامین تسهیلات بانکی منهای اعتبارات هدفمندکردن یارانه ها نیز گفت: کل مبلغ تسهیلات بانکی 2558 میلیارد ریال بوده که هفت برابر سال گذشته است و از این مبلغ 1906 میلیارد ریال مصوب کارگروه بوده که 10 برابر سال گذشته بوده و میزان پرداخت هم 2 برابر شده است. وی از رشد 5/45 درصدی اعتبارات بخش کشاورزی استان تهران در سال جاری خبر داد و آن را نویدبخش تحولات بزرگ در این بخش دانست. رییس سازمان جهادکشاورزی استان تهران در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران قیمت تمام شده هر کیلو شیر درب دامداری را 571 تومان و 4 ریال بیان کرد و گفت: این قیمت با توافق تشکل های تولیدی تعیین شده و تاکنون مصوبه ای برای تغییر این قیمت تصویب نشده است. وی با این وجود گفت: قیمت تمام شده شیر، این عدد نیست و بالاتر است و باید قیمت تمام شده با ارتقای بهره وری مصرف نهاده ها، دانش بنیان کردن واحدها و ارتقای سامانه تولید کاهش یابد و عزم بخش کشاورزی همین است. موسوی همچنین گفت: در بخش جوجه ریزی گوشتی به 100 درصد ظرفیت سال گذشته رسیده ایم و در بخش مرغ تخم گذار نیز حدود 35 تا 40 درصد، جوجه ریزی شده است.
منبع:www.agri-jahad.ir وزارت جهاد کشاورزی