|
دوشنبه 13 تیر 1390
ذرت بذری نوع 703 وارد نشده است
به دنبال انتشار مطلبی در روزنامه تهران امروز مورخ23/3/90 با عنوان " واردات ذرت جایگزین خرید تضمینی از کشاورزان" روابط عمومی وزارت جهاد کشاورزی به این شبهات پاسخ داد. در متن این جوابیه آمده است:
تمامی ذرت بذری تولیدی کشاورزان منطقه مغان ازرقم ونوع703 می باشد و هیچگونه وارداتی از رقم ذکر شده انجام نشده است، همچنین در فهرست خرید تضمینی محصولات کشاورزی که توسط وزارت جهاد کشاورزی – وزارت بازرگانی و معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبری رییس جمهور اعلام میگردد ذرت بذری وجود ندارد.
تصمیات دفتر محصولات اساسی و سازمان جهاد کشاورزی اردبیل در سالهای اخیر برابر مکاتبات موجود تاکید بر کاهش سطح زیر کشت داشته در حالی که کشاورزان محترم تولید کننده ذرت بذری طی درخواستهای مکرر افزایش سطح زیر کشت را خواستار بودهاند. ضمن اینکه عملکرد بیش از انتظار مزارع ذرت بذری در سال 88 یکی از دلایل عمده تولید بیش از نیاز این محصول در همان سال بوده به طوری که از سطح زیر کشت 5750 هکتار حدود 17355 تن محصول خالص برداشت گردید که بخش عمدهای از آن به دلیل خشکسالی در سایر استانهای کشور به فروش نرفت و به عنوان بذر سنواتی در انبارها نگهداری و مشکلات فعلی را به دنبال داشت.
همچنین خشکسالیهای پی در پی موجب کاهش سطح زیر کشت ذرت دانهای و علوفهای در سایر استانهای کشور و در نتیجه کاهش مصرف ذرت بذری گردیده است. و این در حالی است که ورود بذور خارج از سایز (6-5/5 میلی متری) به صورت غیر قانونی به چرخه تولید باعث نامتعادل شدن بازار گردیده است.
لذا به منظور حل مشکل موجودی بذور سنواتی با پیگیری معاونت محترم امور تولیدات گیاهی، دفتر محصولات اساسی و سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل مقرر گردید شرکت خدمات حمایتی کشاورزی نسبت به خرید و توزیع بذور مازاد اقدام نماید ولی انجمن تولید کنندگان بذر ذرت با هماهنگی اتحادیه تعاون روستایی و با اخذ تسهیلات 50 میلیارد ریال اقدام به فروش بذر برابر تفاهمنامه فی ما بین نموده و روند توزیع در سراسر کشور ادامه داد.
منبع:www.agri-jahad.ir وزارت جهاد کشاورزی