|
دوشنبه 16 خرداد 1390
اختصاص یارانه به فرزندان کشاورزان و روستاییان برای تحصیل در رشتههای علمی کاربردی کشاورزی
رییس موسسه آموزش عالی علمی کاربردی جهادکشاورزی گفت: به منظور جذب فرزندان کشاورزان و روستاییان برای ادامه تحصیل در رشتههای علمی کاربردی کشاورزی بر اساس موافقت و دستور وزیرجهادکشاورزی کلیات طرح پرداخت یارانه شهریه تحصیلی به این بخش تصویب شده است. به گزارش ایرنا، "مجتبی رجب بیگی" روز دوشنبه در نشستی خبری افزود: با جذب فرزندان کشاوزران و روستاییان به رشتههای کشاورزی، ضمن فراگیری دانش روز فعالیت آنها بعد از فراغت از تحصیل بر روی سرمایههای پدری که بخشی از سرمایه های ملی محسوب میشود نیز ادامه مییابد. وی ادامه داد: بر اساس نیازسنجی انجام گرفته برای پذیرش سال تحصیلی 91 - 90 حدود 17 درصد درخواست افزایش دوره نسبت به سال گذشته وجود داشته و پیش بینی میشود پذیرش برای سال تحصیلی جاری حدود 15 هزار نفر صورت گیرد. رییس موسسه آموزش عالی علمی کاربردی جهادکشاورزی در ادامه اظهار داشت: تولیدکنندگان نمونه کشوری از این پس قادر خواهند بود پس از اخذ مجوزهای لازم نسبت به برگزاری دورههای پودمانی کشاورزی در واحدهای اقتصادی خود اقدام کنند.
وی انتقال تجربیات و دانش علمی تولیدکنندگان نمونه به فراگیران را از مزایای اجرای این طرح برشمرد و گفت: این برنامه منجر به افزایش خلاقیت و کارآفرینی فراگیران خواهد شد.
رجب بیگی از برگزاری 10 رشته فناوری ارشد علمی کاربردی کشاورزی با همکاری بخش تحقیقات وزارت جهادکشاورزی خبر داد و اظهارداشت: با توجه به اینکه اجرای دورههای فناوری ارشد پروژه محور است از این راه میتوان یافتههای تحقیقاتی را از طریق انتقال فناوری تجاری سازی کرد. به گفته وی، بیوتکنولوژی آبزیان دریایی، تولید ارگانیک دانههای روغنی، بهینه سازی حوزههای آبخیز، بهینه سازی تولید چوب، مهندسی ریسک در هواشناسی، فرآوردههای لبنی پروبیوتیک از جمله این رشتههای است. رییس موسسه آموزش عالی علمی کاربردی جهادکشاورزی از اشتغال حدود 80 درصدی دانشآموختگان این موسسه خبر داد که 50 درصد قبل از ورود به دانشگاه مشغول بکار هستند و مابقی بعد از اتمام دوره تحصیل، مشغول بکار میشوند. به گفته وی مابقی یا بدنبال تغییر گرایش، ازدواج و تغییر حرفه از حوزه تحصیلی خود فاصله میگیرند. رجب بیگی از امضای توافقنامه میان موسسه آموزش عالی علمی کاربردی جهادکشاورزی و صندوق مهر امام رضا (ع) خبر داد و گفت: بدنبال این توافقنامه، هر دانشآموخته موسسه علمی کاربری در قالب تعاونی از تسهیلات 100 میلیون ریالی بهرهمند میشود. به گفته وی، بر این اساس در صورتی که جمعی از دانشآموختگان یک شرکت تعاونی تشکیل دهند به ازای هر نفر 100 میلیون ریال میتوانند تسهیلات دریافت کنند. رییس موسسه آموزش عالی علمی کاربردی جهادکشاورزی افزود: دانشآموختگان به صورت همزمان قادرند از تسهیلات صندوق مهر امام رضا (ع) و تسهیلات بانک کشاورزی بهرهمند شوند. رییس موسسه آموزش عالی علمی کاربردی جهادکشاورزی همچنین به راهاندازی هفت دوره جدید در این موسسه آموزشی اشاره کرد و گفت: این دورهها شامل کاردانی تولید نیشکر، کاردانی تولید چغندر قند، کارشناسی ساخت و تولید ماشینآلات آبیاری، کارشناسی تولید ماشینآلات کمپوت و کنسرو، کارشناسی تعمیر و نگهداری شناورهای دریایی، کاردانی فنآوری پرورش توت فرنگی و کارشناسی سیستمهای اطلاعات جغرافیایی است. رجب بیگی گفت: موسسه آموزش عالی علمی کاربردی جهادکشاورزی دارای 24 هزار و 335 نفر دانشجو در 64 مرکز و پردیس آموزشی وزارت جهادکشاورزی در 135 رشته مقاطع کاردانی، کارشناسی و پودمانی است.
منبع:www.agri-jahad.ir وزارت جهاد کشاورزی