باز شدن بزرگترین شکوفه گل جهان+عکس |
بزرگترین شکوفه گل شناخته شده در جهان در باغی گیاه شناسی توکیو باز شد.
به گزارش سایت ماینیچی از ناحیه کویچیکاوا این گل از نوع تایتان آروم بوده که اصلا متعلق با جنگلهای اندونزی بوده اما گیاه شناسان ژاپنی توانسته اند آنرا در 6 نقطه از ژاپن به عمل آورند و این اولین باری است که شکوفه آن باز می شود. آروم یک گونه از گل های نادر جزیره سوماترای اندونزی است که همانطوری که در عکس دیده می شود مانند ساقه ای بنفش بیرون آمده است.
دانشگاه توکیو برای اولین بار در سال 1991 این گل را از اندونزی به ژاپن آورد. تخم اصلی گل باز شده توسط محقق امریکایی در سال 1993 به ژاپنی ها اهدا شده بود. گفتنی است پس از وقت صد ها ساعت تحقیق روی این گل گیاه شناسان موفق شدند هفته پیش گل یک و نیم متری را باز کنند. هر روز 7 شب غنچه کاملا باز می شود که فقط خود غنچه حدود 80 سانتی متر قد دارد.
ویژگی اصلی و نه چندان خوشایند تایتان آروم این است که برای جذب حشرات گرده افشان از خود بوی بسیار نامطبوعی که مانند گوشت فاسد شده است را از خود ساطع می کند.
|
سرپرست سازمان شیلات ایران با تکذیب برخی خبرها مبنی کاهش 60 درصدی سهمیه ایران از صادرات خاویار خرز، از سهمیه صادراتی بیش از 38 تنی خاویار کشورمان خبرداد.امین الله تقوی مطلق در گفتگو با مهر ضمن نادرست خواندن سهمیه 800 کیلوگرمی صادرات خاویار خزر برای ایران افزود: امسال بیش از 45 درصد کل سهمیه صادراتی دریای خزر متعلق به ایران است که این رقم بیش از 38 تن برآورد می شود.وی تصریح کرد: ماهیان خاویاری 4 گونه هستند که هر کدام از این گونه ها سهمیه متفاوتی در صادرات دارند، اما در کل این رقم همان 38 تن است و در واقع ایران تمامی صید خاویار سهمیه خود را می تواند صادر کند.سرپرست سازمان شیلات ایران در خصوص دلایل کاهش تولید میگو نیز اظهار داشت: بیماری لکه سفید از جمله دلایلی بود که موجب کاهش تولید در این بخش شد که البته با ورود گونه ای مقاوم در برابر بیماری ها در آینده این وضع بهبود می یابد.وی مشکل دیگر فعالان این صنعت را نبود نقدینگی عنوان کرد و افزود: تولید کنندگان میگو بخش زیادی از تسهیلات خود را به بانکها پرداخت نکرده اند و همین امر تمایل بانکها را برای سرمایه گذاری و تامین نقدینگی در این بخش کاهش داده است.سرپرست سازمان شیلات ایران تصریح کرد: عدم تمایل بانکها به سرمایه گذاری موجب کاهش شدید نقدینگی در این صنعت و به تبع کاهش تولید شده است.وی خاطر نشان کرد: توسعه و پرورش میگو سیاست سازمان شیلات است و این سازمان با همکاری موسسه تحقیقات شیلات ایران برای رونق این صنعت تلاش می کند.تقوی مطلق به هدف جذب سرمایه گذار خارجی در این بخش اشاره کرد و افزود: به دلیل عدم تمایل بانکهای داخلی، جذب سرمایه گذار خارجی در اولویت سازمان قرار دارد.
منبع :http://www.maj.ir-وزارت جهاد کشاورزی
|
1389/5/3 یکشنبه
وزیر جهاد کشاورزی در نشست صبحانه کاری با مسوولان اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران: کشاورزی ؛ خصوصی ترین بخش اقتصادی کشور
وزیر جهاد کشاوری ؛ کشاورزی را خصوصی ترین بخش اقتصادی کشور دانست و گفت: سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی را باید با این دیدگاه ، نهادینه و اجرا کنیم. به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر ؛دکتر صادق خلیلیان در صبحانه کاری اتاق تهران افزود : کشاورزی در زیربخش های متنوع و مختلف خود از ظرفیت های خوبی برای توسعه برخوردار است و توجه ویژه به آن موجب تقویت اقتصاد ملی ، افزایش تولید ناخالص ملی و اشتغال می شود. وی با تاکید بر تخصیص بهینه منابع در بخش کشاورزی گفت : هزینه تولید بخش کشاورزی در کشور نسبت به بسیاری از کشورهای جهان ارزان تر اما هزینه بخش خدمات ، گران تر است. خلیلیان با بیان اینکه 4 و نیم میلیون بهره بردار در بخش کشاورزی فعالند ؛ اظهار داشت : سازماندهی این بهره برداران ضروری است تا راندمان فعالیت افزایش یابد. خلیلیان ، قانون جلوگیری از خرد شدن اراضی را به نفع افزایش بهره وری دانست و گفت : با این قانون می توانیم زمین های خرد و کوچک را با هدف افزایش تولید و بهره وری ؛ تجمیع کنیم. وی افزود : این بخش دچار عقب ماندگی های تاریخی است و باید با توسعه دانش و فناوری های نوین ؛ قدرت تولیدی و اقتصادی این بخش را افزایش دهیم. خلیلیان گفت : 11 درصد از 8 و نیم میلیون هکتار اراضی آبی به شبکه آبیاری نوین مجهز است. وزیر جهاد کشاورزی با مهم توصیف کردن کشت های گلخانه ای در کشور گفت: این روش کشت بهره وری زمین و آب را افزایش می دهد. وی توسعه باغات ، پرورش ماهی در قفس و پرورش ماهیان خاویاری را از برنامه های مهم وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد و گفت: تولید در بخش کشاورزی روند صعودی دارد و امسال در تولید گندم به خودکفایی خواهیم رسید. خلیلیان گفت : تا امروز بیش از 7 میلیون تن گندم از کشاورزی خریداری شده است و پیش بینی می شود به 11 میلیون تن برسد . وی افزود : این در حالی است که در هفت استان خشکسالی داشتیم و بیماری زنگ گندم از تهدیدهایی بود که می توانست 2 میلیون تن برداشت گندم را کاهش دهد اما با اقداماتی که انجام شد از این کاهش برداشت جلوگیری کردیم. وزیر جهادکشاورزی با اشاره به صادرات و واردات گفت: در 9 ماهه گذشته از پایان شهریور تا پایان خرداد امسال ؛ بر اساس آمار گمرک 2 میلیارد و 720 میلیون دلار صادرات محصولات کشاورزی داشتیم در حالیکه این رقم در مدت مشابه قبلی یک میلیارد و 940 میلیون دلار بود. وی گفت : در این مدت 5 میلیارد دلار واردات محصولات کشاورزی داشتیم در حالیکه در مدت مشابه قبلی 7 میلیارد و 400 میلیون دلار بود. خلیلیان درباره توسعه سیستم آبیاری تحت فشار در دولت دهم افزود : در 10 ماه گذشته در کشور 99 هزار هکتار زیرپوشش سیستم های آبیاری تحت فشار رفت. وی گفت : این میزان در چهار سال قبل از ان به طور میانگین سالانه 73 هزار هکتار و در برنامه سوم ، سالانه 43 هزار هکتار بود. خلیلیان درباره آبیاری زهکشی هم گفت : طرح های شبکه آبیاری زهکشی در برنامه سوم سالانه به طور میانگین 13 هزار و 600 هکتار ، در برنامه چهارم سالانه 24 هزار هکتار و در 10 ماه گذشته هم در 49 هزار و 700 هکتار اجرا شد.
فقر سرمایه گذاری از چالش های بخش کشاورزی
وزیر جهادکشاورزی گفت : فقر سرمایه گذاری از چالش های اصلی بخش کشاورزی است. به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر ؛ صادق خلیلیان در صبحانه کاری اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران با تاکید بر اینکه بخش کشاورزی به سرمایه گذاری قابل توجه در طرح های زیربنایی نیاز دارد ، گفت : سرمایه گذاری موجب کاهش هزینه تولید و افزایش بهره وری می شود. وی با بیان اینکه بر اساس برنامه پنجم توسعه سهم سرمایه گذاری های کشاورزی از مجموع سرمایه گذاری ها یک درصد افزایش می یابد، گفت : این میزان در حال حاضر 4 و یک دهم درصد است. وزیر جهاد کشاورزی افزود : این در حالی است که بخش خدمات کشور در سه دهه گذشته 65 تا 70 درصد سرمایه گذاری ها را به خود اختصاص داده است. خلیلیان با تاکید بر اینکه وقتی در قانون ، تسهیلاتی برای توسعه سرمایه گذاری دیده می شود باید مکانیزم های آن هم الزام آور باشد ، گفت : سهم بخش کشاورزی و آب از تسهیلات بانکی در برنامه چهارم 25 درصد بود ، اما تا 17 درصد محقق شد. وی اظهار داشت : زیرساخت های تولیدی به سرمایه گذاری های بیشتری نیاز دارد و اگر 10 درصد سهم بخش خدمات در مجموع سرمایه گذاری ها به بخش کشاورزی اختصاص یابد ، تولید ناخالص داخلی تا 3 درصد افزایش می یابد.
اختصاص 650 میلیارد تومان برای بیمه محصولات کشاورزی
وزیر جهادکشاورزی با بیان اینکه امسال برای بیمه محصولات کشاورزی 650 میلیارد تومان اختصاص یافته است ، گفت : هیئت موسس یک بیمه غیردولتی هم برای این بخش مشخص شده است که امیدواریم به زودی فعال شود. به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر "صادق خلیلیان" در صبحانه کاری اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران با بیان اینکه بخش کشاورزی سالانه به حدود 5 هزار میلیارد تومان اعتبار عمرانی نیاز دارد ، افزود : تاکنون 40 درصد این رقم در بهترین حالت ، اختصاص یافته است.خلیلیان اختصاص سالانه 10 درصد از ذخیره ارزی را برای توسعه زیرساخت های بخش کشاروزی خواستار شد. وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه باید اعتبارات خرید های تضمینی بموقع اختصاص یابد ، افزود : یکسان سازی سود بانکی برای بخش کشاورزی در برنامه دیده شده بود، اما به فراموشی سپرده شد. وی گفت :باید سود بانکی طرح های سرمایه گذاری 4 درصد و تسهیلات تامین نقدینگی در این بخش 8 درصد باشد.وزیر جهادکشاورزی گفت: در برخی موارد بانک ها از کشاورزان برای طرحهای کشاورزی تا 50 درصد سهم اورده درخواست می کنند که باید حدود 30 درصد باشد. خلیلیان ، ساخت کانال های ابیاری ، زهکشی ، ابیاری تحت فشار ، تسطیح و یکپارچه سازی اراضی را از برنامه های این وزارتخانه نام برد و گفت : زیرساخت های تولیدی به سرمایه گذاری های بیشتری نیاز دارد و اگر 10 درصد سهم بخش خدمات در مجموع سرمایه گذاری ها به بخش کشاورزی اختصاص یابد ، تولید ناخالص داخلی تا 3 درصد افزایش می یابد. خلیلیان ، هماهنگی وزارت جهاد کشاورزی را با سایر وزارتخانه ها و سازمان های مرتبط با کشاورزی بسیار تأثیرگذار دانست و گفت: این بخش در بحث تولید ، بازرگانی ، واردات ، صادرات و تنظیم بازار ارتباط تنگاتنگی با سایر بخش ها دارد به طوری که اگر یکی از مرزهای کشور بسته می شود بلافاصله تأثیر آن در زمین کشاورزی مشاهده می شود. وزیر جهاد کشاورزی به خرید تضمینی گندم نیز اشاره کرد و گفت: هر چند در سالهای اخیر خرید تضمینی بهبود یافته است اما چالش امسال برای تولید کننده قابل تحمل نبود زیرا اینگونه عملکردها در تولید تأثیر منفی دارد. وی در مثال دیگری بخش نظام بانکی را مطرح کرد و گفت: سیاست وزارتخانه در ارائه تسهیلات بانکی بر روی پرواربندی گاو و گوساله است اما نظام بانکی به طور مستقل به طرح های گاوهای شیرده تسهیلات ارائه می کند و با این شرایط خود را ملزم به پاسخگویی به این وزارتخانه نمی داند. وی گفت: حتی بانک کشاورزی در اختیار این وزارتخانه نیست و رئیس مجمع این بانک هم وزیر اقتصاد است. وزیر جهادکشاورزی درباره کشت نهال های زیتون و مشکلاتی که برای یکی از اتحادیه ها به وجود آمده است ، گفت: 13 سال قبل به یک اتحادیه با تضمین اینکه چند سال بعد بارده می شود ، نهال داده می شود اما این نهال ها برغم سرمایه گذاری سنگین دیر به بار می نشیند. وی گفت: قرار است به این اتحادیه کمک کنیم و قول هایی هم در بحث استمهال بازپرداخت وام بانکی داده ایم که در حال بررسی است. خلیلیان درباره عملکرد ستاد پسته گفت: تصمیمات خوبی در بخش تسهیلات بانکی برای تشکل های مرتبط گرفته شده است. وزیر جهادکشاورزی درباره قیمت گذاری پسته هم گفت : قیمت پسته را هم بازارهای جهانی تعیین می کنند و به بازارهای داخلی هم سرایت می کند و اگر در بحث پسته هم دولت وارد خرید تضمینی شود ، تولیدکنندگان طلا انتظار خواهند داشت دولت طلای تولیدی آنها را به صورت تضمینی خریداری کند.
منبع :http://www.maj.ir-وزارت جهاد کشاورزی