|
دوشنبه 14 شهریور 1390
اختصاص اعتبارات ویژه برای بهینهسازی مصرف آب در بخش کشاورزی
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه امسال اعتبارات قابل توجهی برای بهینهسازی مصرف آب در بخش کشاورزی اختصاص یافته است، گفت: ایران در اغلب موارد بخش کشاورزی رتبه اول علم و فن آوری را در منطقه به دست آورده است. جهانگیر پرهمت در گفتگو با مهر درباره عوامل موثر بر قیمت محصولات کشاورزی، اظهار داشت: قیمت محصولات کشاورزی تنها تابع از یک عامل نیست بلکه عوامل متفاوتی بر قیمت محصولات کشاورزی تاثیر گذار هستند که هریک از اینها باید جداگانه بررسی شود. معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه تنها قیمت حامل های انرژی بر قیمت نهایی محصولات کشاورزی تاثیر گذار نیست، گفت: در مقطعی از سال قیمت یک محصول با زمان دیگری متفاوت است و هربارعواملی بر قیمت محصولات کشاورزی تاثیر گذار هستند اما نمی توان افزایش قیمت را تنها ناشی از قیمت حامل های انرژی دانست. رئیس سازمان آموزش، تحقیقات و ترویج کشاورزی افزود: شرایط یک کشاورز با کشاورز دیگر در هر زمان متفاوت است و هر کدام ممکن است در فصل های مختلف و شرایط خاصی محصولات خود را بفروش برسانند، بنابراین قیمت های آنها هم با یکدیگر متفاوت است. پرهمت با اشاره به اینکه کشاورزی در کشور رو به رشد است، افزود: امسال اعتبارات قابل توجهی برای طرح ها و پروژههای کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی و بهینه سازی مصرف انرژی انجام شده است که تولیدکنندگان و بهره برداران بخش هم از آنها استقبال کردند. وی افزود: کشور ما در تولید علم و فناوری بخش های زیادی از کشاورزی در منطقه رتبه اول را دارد به طوریکه علاوه بر نیاز داخلی می تواند نیاز کشورهای منطقه را هم پوشش دهد، مانند تولید واکسن دامی که یکی از موضوعات موثر در بخش کشاورزی است. معاون وزیر جهاد کشاورزی بابیان اینکه دانش فنی تولید این واکسن ها در کشور وجود دارد، گفت: در برخی از موارد از سازمان بهداشت جهانی هم تاییدیه دریافت شده است تا فعالیت ها و تولیدات این بخش را در سطح جهانی به عنوان استاندارد ارایه دهیم.
منبع:www.agri-jahad.ir وزارت جهاد کشاورزی
|
منبع:www.agri-jahad.ir وزارت جهاد کشاورزی
|
منبع:www.agri-jahad.ir وزارت جهاد کشاورزی
|
1390/6/13 یکشنبه
با پیشنهاد وزارت جهاد کشاورزی تصویب شد؛ تصمیمات جدید دولت درباره یارانه نهادهها و عوامل تولید کشاورزی در سال 1390
مصوبه جدید دولت درباره یارانه نهادهها و عوامل تولید کشاورزی در سال 90 منتشر شد.به گزارش خبرگزاری فارس، هیئت وزیران بنا به پیشنهاد وزارت جهاد کشاورزی و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تصویب نمود:
1ـ یارانه نهادهها و عوامل تولید کشاورزی در سال 1390 از محل جزء (2) ردیف 520000 قانون بودجه سال 1390 کل کشور توزیع میشود:
تبصره ـ جابهجایی بین مقادیر پیشبینی شده به شرط عدم تغییر در سقف اعتبار و مقدار توسط وزارت جهاد کشاورزی به استثناء ردیف (2) مجاز است.
2ـ سقف مقدار توزیع و قیمت فروش انواع کود شیمیایی در سال 1390 با رعایت صرفه و صلاح دولت از محل تولیدات داخلی و یا واردات و از زمان ابلاغ این تصویبنامه با احتساب هزینههای تبعی و در سقف اعتبار جدول فوق توسط وزارت جهاد کشاورزی به شرح جدول زیر تعیین میشود:
3ـ شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران موظف است تا سقف تعیینشده در جدول موضوع بند (2) نسبت به تأمین کود ازته (اوره و نیترات آمونیوم) براساس (90%) میانگین قیمت کود صادراتی طی دوره 45 روزه و کود نیترات آمونیوم مخلوط با فسفات براساس (90%) میانگین قیمت سه ماهه فوب خلیجفارس موردنیاز وزارت جهاد کشاورزی از واحدهای تولیدکننده کود اقدام نماید.
4ـ به منظور تامین نیاز بخش کشاورزی به کود شیمیایی غیریارانهای و مقابله با توزیع قاچاق آن، وزارت جهاد کشاورزی موظف است با هماهنگی شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران نسبت به اتخاذ تمهیدات لازم در خصوص توزیع و فروش کود با قیمت آزاد در بازار داخلی کشور ظرف دو ماه پس از ابلاغ این تصویبنامه اقدام نماید.
تبصره ـ واحدهایی که در طرح فروش آزاد کود مشارکت مینمایند، باید اطلاعات مواد اولیه، تولید و توزیع انواع کود خود را در قالب سامانهای که زیر نظر وزارت جهاد کشاورزی راهاندازی میگردد، وارد نمایند.
5 ـ هزینه تبعی ناشی از تدارکات و توزیع انواع کود شیمیایی توسط معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رییسجمهور و با هماهنگی وزارت جهاد کشاورزی در سقف اعتبار ردیف (4) جدول موضوع بند (1) تعیین و ابلاغ خواهد شد.
6 ـ کارمزد عوامل توزیع و انواع کود شیمیایی معادل پنج درصد (5%) قیمت انواع کود شیمیایی تعیین میگردد.
تبصره ـ واحدهای تولیدکننده کود شیمیایی موظف مشخصات واحدهای تولیدی، قیمت انواع کود شیمیایی و هزینه کارمزد عوامل توزیع را به صورت روشن روی کیسههای کود درج نمایند.
7ـ وزارت جهاد کشاورزی موظف است مابهالتفاوت توزیع انواع کود شیمیایی را از ابتدای سال جاری تا زمان ابلاغ این تصویبنامه بر مبنای فروش سال 1389 که توسط معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رییسجمهور محاسبه و تأیید میگردد از سرجمع اعتبارات یارانه نهادهها و عوامل تولید کشاورزی موضوع جدول بند (1) این تصویبنامه تسویه نماید.
منبع:www.agri-jahad.ir وزارت جهاد کشاورزی
|
شنبه 12 شهریور 1390
همکاری موسسه تحقیقات شیلات ایران و ایکریک برای تشخیص حلال بودن آبزیان
بر اساس تفاهم نامه امضاء شده بین مرکز تحقیقات و اطلاع رسانی اتاق اسلامی ( ایرکریک) از خانواده سازمان کشورهای اسلامی (OIC ) و موسسه تحقیقات شیلات ایران ، این موسسه برای پژوهش و تشخیص فنی و تخصصی ملاک های شرعی حلالیت و حرمت آبزیان و فرآورده های آن با هم همکاری می کند. به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی موسسه تحقیقات شیلات ایران ، با توجه به لزوم رعایت حلیت و حرمت در مصرف آبزیان و فرآورده های آن در استاندارد غذای حلال و با توجه به ملاک های حلالیت و حرمت آبزیان در شرع مقدس و فقه اهل بیت ، تفاهم نامه همکاری بین مرکز تحقیقات و اطلاع رسانی اتاق اسلامی ( ایرکریک) از خانواده سازمان همکاری های اسلامی (OIC ) و موسسه تحقیقات شیلات ایران به امضا رسید. همچنین با توجه به مسایل فنی و تخصصی برای تشخیص حرمت و حلیت آبزیان و فرآورده های آن و با توجه به وظائف قانونی موسسه تحقیقات شیلات ایران برای فرآوری، بهداشت و تولید فرآورده های شیلاتی و توان علمی این موسسه برای پژوهش و تشخیص فنی و تخصصی ملاک های شرعی حلالیت و حرمت آبزیان و فرآورده های آن، همکاری بین موسسه تحقیقات شیلات ایران و مرکز تحقیقات و اطلاع رسانی اتاق اسلامی گسترش می یابد. " همکاری های کارشناسی و عملی در فرآیند ارزیابی حلالیت فرآورده های غذایی و غیرغذایی در مراکز فرآوری محصولات آبزی در داخل کشور" ، " صادرات و واردات فرآورده های شیلاتی" ، " همکاری در نصب برچسب حلال برروی محصولات صادراتی و وارداتی فرآورده های آبزیان" ، " همکاری در فعالیت های پژوهشی، آموزشی و برگزاری کارگاه های آموزشی و هرگونه همکاری بین المللی به منظور اسقرار استاندارد حلال فرآورده های آبزیان در سازمان کنفرانس اسلامی" ، "همکاری علمی و اجرائی در تهیه و چاپ کتب، نشریات اطلس و راه اندازی موزه و سایت اینترنیتی مربوط به حلیت آبزیان و فرآورده های آن" و " همکاری علمی و کارشناسی در راه اندازی آزمایشگاه تخصصی تشخیص فنی ملاک حلیت آبزیان" از موضوعات این همکاری است.
در ماده دوم این تفاهم نامه تعهدات موسسه تحقیقات شیلات اینگونه بیان شده است که موسسه توان علمی و کارشناسی خود را در برنامه های اجرایی ، پژوهشی، آموزشی و تولید، واردات، صادرات و فرآورده های آبزی حلال و نصب برچسب حلال جهانی بر روی فرآورده های آبزی به موسسه ایکریک کمک کند و امکانات علمی و پژوهشی خود را در اختیار این موسسه قرار دهد. در ماده سوم ، ایکریک نیز متعهد شده است که از توان علمی و اجرائی موسسه برای ارزیابی روند تولید فرآورده های آبزی حلال و اعطای گواهی نامه حلال جهانی به کارخانجات تولید فرآورده های آبزیان و نصب آن بر روی محصولات وارداتی و صادراتی، انجام پروژه های تحقیقاتی مورد نیاز، برگزاری نمایشگاهی و کارگاه های آموزشی مرتبط استفاده کند. در پایان چنانچه در اجرای تعهدات نیاز به عقد قرارداد مشخص باشد این قرارداد با توافق طرفین منعقد و اجرایی می شود.
منبع:www.agri-jahad.ir وزارت جهاد کشاورزی
|
شنبه 12 شهریور 1390
اولویت صدور مجوز صنایع کشاوزی؛ واحدها در مقیاس کوچک و در استان های مرتبط با موضوع تولید
مدیرکل دفتر امور صنایع وزارت جهادکشاورزی بابیان جزئیات ارایه مجوز به واحدهای تولیدی در بخش کشاورزی، گفت: اولویت صدور مجوز با واحدهای در مقیاس کوچک و در استانهای مرتبط با موضوع تولید است. علیرضا پوربصیر در گفتگو با مهر درباره چگونگی ارایه مجوزها و اولویت بندی به صنایع کشاوزی، اظهار داشت: باید صنایع تبدیلی و تکمیلی به گونه ای برنامه ریزی شود که در سراسر کشور برای محصولاتی که بصورت پراکنده و با تناژ کمتر تولید می شوند هم صنایع فرآوری وجود داشته باشد. وی بابیان اینکه با توجه به این موضوعات سالانه و به صورت استان به استان، اولویت ارایه مجوزها ارایه می شود، گفت: در حال حاضر سعی براین است که واحدهایی صنعتی با مقیاس کوچک ایجاد شوند تا در استانهای مختلف با توجه به تولیدات کشاورزی، راندمان، بهره وری وسودآوری واحدهای فرآوری کننده مناسب تاسیس شوند. مدیرکل دفتر امور صنایع وزارت جهادکشاورزی، افزود: در حال حاضر صنایع فرآوری محصولات مختلف از جمله سیب زمینی، سبزیجات و صیفی جات از اولویت های وزارت جهاد کشاورزی برای صدور مجوز هستند زیرا در این محصولات تاکنون کار کمتری انجام شده است.
پوربصیر با اشاره به اولویت بندی در بخش زراعت و باغبانی، بیان کرد: برای محصولاتی مانند انار، گیلاس و یا هلو در مناطقی که با مازاد تولید روبرو هستند و باید واحدهای فرآوری تاسیس شود، مجوز ارایه می شود. وی با تاکید بر واحدهای فرآوری کننده خرما، اظهار داشت: در محصولات زارعی وباغی تاکید زیادی بر تاسیس واحدهای فرآوری کننده خرما وجود دارد که به واحدهایی که این درخواست را داده باشند در منطقه مرتبط، مجوزهای لازم ارایه می شود. مدیرکل دفتر امور صنایع وزارت جهادکشاورزی به بخش دام و شیلات اشاره کرد و گفت: در فرآوری محصولات لبنی سرمایه گذاری خوبی انجام شده است و شاید بیش از نیاز باشد. پوربصیر با اعلام اینکه نوسازی و بازسازی واحدها هم در اولویت قرار دارد، افزود: در این بخش بازسازی و نوسازی صنایع تبدیلی و تکمیلی به دلیل استهیلاک و فرسودگی بالا در این صنایع مد نظر قرار دارد. وی تصریح کرد: در بخش صنایع دامی بیشتر تاکید بر روی ارایه مجوز برای بسته بندی و فرآوری محصولات دامی است. مدیرکل دفتر امور صنایع وزارت جهادکشاورزی درخصوص محصولات شیلاتی هم بیان کرد: در شیلات با کمبود ماده خام روبرو هستیم بنابراین تاکید بیشتر برروی آبزیان پرورشی است که در قطب های تولید و در مناطقی که ظرفیت بالایی در پرورش آبزیان دارند مجوزهای تاسیس صنایع داده می شود.
منبع:www.agri-jahad.ir وزارت جهاد کشاورزی
|
سه شنبه 8 شهریور 1390
اختصاص یارانه برای تحصیل روستازادگان و کشاورززادگان در رشتههای کشاورزی
سرپرست موسسه آموزش عالی علمی کاربردی وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد: با اختصاص یارانه از سوی وزارت کشاورزی برای شهریه تحصیل روستازادگان و کشاورززادگان در رشتههای کشاورزی و دامپروری دیگر فردی نخواهیم داشت که به دلیل فقر نتواند تحصیل کند. به گزارش (ایسنا)، علینقی سرپناه اظهار کرد: به دستور وزیر جهاد کشاورزی از محل اعتبارات داخلی این وزارتخانه یارانه برای تحصیل کشاورززادگان و روستازادگان در رشتههای مختلف کشاورزی و دامی در سال جاری اختصاص مییابد.
وی افزود: در حال حاضر 29 هزار و 355 نفر دانشجوی علمی کاربردی کشاورزی در سطح 35 رشته و در 64 مرکز آموزش وزارت کشاورزی تحصیل میکنند. به گفته سرپناه تاکنون برای بیش از 65 درصد از فارغالتحصیلان این مرکز آموزشی شغل ایجاد شده و 84 درصد بومیهای هر استان جذب بازار کار شدهاند. سرپرست موسسه آموزش عالی علمی کاربردی وزارت جهاد کشاورزی ظرفیت پذیرش دانشجو در مراکز آموزشی وزارت کشاورزی را 27 هزار و 750 نفر عنوان و اظهار کرد: امسال دو رشتهی علوم زراعی و باغی با ظرفیت800 نفر دانشجو نیز برگزار میشود. وی خاطر نشان کرد: رشتههای تحصیلی این موسسه در9 گروه تخصصی آبخیزداری، شیلات و آبزیان، تولید زعفران و مرکبات و فرآوری زیتون و فنآوری پرورش توتفرنگی، تکنولوژی گیاه پزشکی و تولید برنج، تکنولوژی آرد، شیر و فرآوردههای لبنی، پرورش زنبور عسل، طیور و تکنولوژی کاربردی نگهداری ماشینآلات زراعی، باغی و ماشینآلات منابع طبیعی است. سرپناه یادآور شد: سال گذشته ظرفیت پذیرش دانشجو در مراکز تحصیلی وزارت کشاورزی 19 هزار نفر بوده که امسال 30 درصد افزایش یافته است.
منبع:www.agri-jahad.ir وزارت جهاد کشاورزی