|
سه شنبه 14 تیر 1390
بیش از 2 میلیارد دلار میوه پارسال به 100 کشور جهان صادر شد
مدیرکل دفتر میوه وزرات جهاد کشاورزی از صادرات 800 هزار تنی میوه در سال گذشته خبر داد و گفت: ارزش صادرات میوه در سال گذشته بیش از 2 میلیارد دلار بوده است. به ایرنا، "سید رحمت الله پریچهر" در جمع خبرنگاران افزود: محصولات باغی در سال گذشته به 100 کشور جهان از جمله اتحادیه اروپا، ژاپن، روسیه، آلمان و دیگر کشورها صادر شده است . وی افزود: ارزش صادرات محصولات پسته 22 درصد، خرما 51 درصد، مرکبات 88 درصد، انگور تازه 60 درصدو کشمش 25 درصد بوده است که این رقم نشان گر تلاش تولیدکنندگان و کیفیت بالای محصولات تولید داخل کشور است. مدیرکل دفتر میوه وزرات جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: ارزش خرما به 3/ 1 دهم دلار در هر کیلوگرم رسیده است در حالی که در سال 80 ارزش خرما تنها 40 سنت بود.
منبع:www.agri-jahad.ir وزارت جهاد کشاورزی
|
منبع:www.agri-jahad.ir وزارت جهاد کشاورزی
|
دوشنبه 13 تیر 1390
ذرت بذری نوع 703 وارد نشده است
به دنبال انتشار مطلبی در روزنامه تهران امروز مورخ23/3/90 با عنوان " واردات ذرت جایگزین خرید تضمینی از کشاورزان" روابط عمومی وزارت جهاد کشاورزی به این شبهات پاسخ داد. در متن این جوابیه آمده است:
تمامی ذرت بذری تولیدی کشاورزان منطقه مغان ازرقم ونوع703 می باشد و هیچگونه وارداتی از رقم ذکر شده انجام نشده است، همچنین در فهرست خرید تضمینی محصولات کشاورزی که توسط وزارت جهاد کشاورزی – وزارت بازرگانی و معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبری رییس جمهور اعلام میگردد ذرت بذری وجود ندارد.
تصمیات دفتر محصولات اساسی و سازمان جهاد کشاورزی اردبیل در سالهای اخیر برابر مکاتبات موجود تاکید بر کاهش سطح زیر کشت داشته در حالی که کشاورزان محترم تولید کننده ذرت بذری طی درخواستهای مکرر افزایش سطح زیر کشت را خواستار بودهاند. ضمن اینکه عملکرد بیش از انتظار مزارع ذرت بذری در سال 88 یکی از دلایل عمده تولید بیش از نیاز این محصول در همان سال بوده به طوری که از سطح زیر کشت 5750 هکتار حدود 17355 تن محصول خالص برداشت گردید که بخش عمدهای از آن به دلیل خشکسالی در سایر استانهای کشور به فروش نرفت و به عنوان بذر سنواتی در انبارها نگهداری و مشکلات فعلی را به دنبال داشت.
همچنین خشکسالیهای پی در پی موجب کاهش سطح زیر کشت ذرت دانهای و علوفهای در سایر استانهای کشور و در نتیجه کاهش مصرف ذرت بذری گردیده است. و این در حالی است که ورود بذور خارج از سایز (6-5/5 میلی متری) به صورت غیر قانونی به چرخه تولید باعث نامتعادل شدن بازار گردیده است.
لذا به منظور حل مشکل موجودی بذور سنواتی با پیگیری معاونت محترم امور تولیدات گیاهی، دفتر محصولات اساسی و سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل مقرر گردید شرکت خدمات حمایتی کشاورزی نسبت به خرید و توزیع بذور مازاد اقدام نماید ولی انجمن تولید کنندگان بذر ذرت با هماهنگی اتحادیه تعاون روستایی و با اخذ تسهیلات 50 میلیارد ریال اقدام به فروش بذر برابر تفاهمنامه فی ما بین نموده و روند توزیع در سراسر کشور ادامه داد.
منبع:www.agri-jahad.ir وزارت جهاد کشاورزی
|
یکشنبه 12 تیر1390
قیمت شیر به صورت استانی تعیین می شود
کار گروهی در ستاد هدفمندی یارانه ها مشغول بررسی قیمت شیر است. به گزارش واحد مرکزی خبر، وزیرجهادکشاورزی درحاشیه گردهمایی روسای سازمان های جهاد کشاورزی کشور در کرج افزود قیمت شیر به صورت استانی تعیین و در ستاد اصلی هدفمندی یارانه ها نهایی می شود . آقای خلیلیان با بیان اینکه تاکنون یارانه شیر به مصرف کنندگان پرداخت می شد گفت در این روش بسیاری از مردم از یارانه پرداختی بهره ای نمی بردند و در برخی موارد این یارانه از توزیع در بین مردم خارج می شد . وی گفت با توجه به اینکه ادامه این روش غیر ممکن بود سعی شد توزیع یارانه ها به گونه ای انجام شودکه تولیدکنندگان مورد حمایت قرار بگیرند وزیرجهادکشاورزی گفت بر این اساس باید تولید کنندگان شیر را به قیمت واقعی از دامداران خریداری و پول آن را هنگام خرید به دامدار پرداخت کنند. آقای خلیلیان افزود هم اکنون کارگروهی در چارچوب ستاد هدفمندی یارانه ها مشغول بررسی قیمت تمام شده شیر برای دامداران و کارخانجات لبنی است. وی گفت همچنین کارگروه های استانی به ریاست استاندار و با حضور رئیس جهاد کشاوری استان و نماینده سازمان حمایت از تولید کنندگان و مصرف کنندگان مشغول بررسی قیمت های استانی شیرهستندکه سازمان تعزیرات حکومتی نیز بر نحوه اجرای کار انها نظارت می کند .
منبع:www.agri-jahad.ir وزارت جهاد کشاورزی
|
یکشنبه 12 تیر 1390
اجرای طرح ساماندهی 14 میلیون هکتار از اراضی کشاورزی در برنامه پنجم توسعه
رییس سازمان امور اراضی کشور از اجرای طرح ساماندهی حدود 14 میلیون هکتار از اراضی کشاورزی در برنامه پنجم توسعه خبر داد. به گزارش ایرنا ، "علیرضا اورنگی " در گردهمایی کارشناسان وزارت جهاد کشاورزی با نام "ساماندهی اراضی و منابع طبیعی کشور" در کرج گفت : تا کنون از 140 میلیون هکتار اراضی عمومی کشور حدود 126 میلیون هکتار آن با تعیین مرز مالکیت مردم و دولت و با اخذ سند مالکیت ثبت و ساماندهی شده است . وی افزود: در اجرای این طرح ، موضوع شفاف سازی حقوق متقابل مردم و دولت درتعیین محدوده اراضی کشور در نظر گرفته شده است . اورنگی ، آسان سازی فعالیت مردم و دستگاههای اجرایی در عرصه اراضی کشاورزی و منابع طبیعی ، کاهش و رفع اختلافات که بیشترین دغدغه مردم و دستگاههای دولتی بوده را از دیگر مزایای اجرای این طرح ذکر کرد. وی خاطرنشان کرد: اجرای کامل این طرح می تواند زمینه و بسترلازم برای توسعه ، سرمایه گذاری بیشتر و افزایش تولید را فراهم آورد.
منبع:www.agri-jahad.ir وزارت جهاد کشاورزی
|
یکشنبه 12 تیر 1390
30 هزار هکتار از اراضی ملی کشور سالانه از دست سود جویان باز پس گرفته می شود
سالانه بیش از 30 هزار هکتار از اراضی ملی متصرف شده کشور از دست سود جویان باز پس گرفته می شود . به گزارش واحد مرکزی خبر، رئیس سازمان جنگل ها ، مراتع و آبخیزداری در گردهمایی روسای سازمان جهادکشاورزی و منابع طبیعی کشور در کرج گفت : بیشترین اراضی ملی در دهه 60 تا 70 تصرف شده است . آقای سلاجقه با بیان اینکه روند تصرف این اراضی دردهه 80 بسیار کند شده است افزود: مهمترین علت تصرف این اراضی نقص در قوانین و مقررات بوده است . او با بیان اینکه بیشتر این تصرفات در اراضی گرانقیمت حاشیه شهر هاست گفت: برای پیشگیری از تصرفات پاسگاههای حفاظتی در نقاط مختلف کشور مستقر شده و یگانهای حفاظتی در این مناطق از اراضی ملی حفاظت می کنند. رئیس سازمان جنگلها ، مراتع و آبخیز داری کشور گفت : با ایجاد این پایگاهها میزان تصرفات اراضی ملی کشور به میزان زیادی کاهش یافته است . آقای سلاجقه افزود : با توجه به اهمیت اراضی ملی به ویژه در استانهای تهران و البرز، هر هفته جلسه ای با عنوان شورای حقوق بیت المال تشکیل و پرونده های مربوط به تصرف اراضی در آن رسیدگی می شود .
منبع:www.agri-jahad.ir وزارت جهاد کشاورزی
شنبه 11 تیر 1390
یارانه شیر از پانزدهم تیر ماه به چرخه تولید پرداخت می شود
معاون امور دام وزیر جهاد کشاورزی گفت:در راستای هدفمندسازی یارانه ها ، یارانه شیر از پانزدهم ماه جاری در سطح کشور به چرخه تولید پرداخت می شود. "سعادت الله عباسی" در شهرکرد در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: این یارانه بعد از هدفمندی در اختیار چرخه تولید از جمله تولیدکنندگان،خوراک دام، دامداریها و صنایع تبدیلی و فراوری کشور قرار می گیرد. وی از تولید 10 میلیون تن شیر در سال گذشته در کشور خبر داد وگفت: با این میزان، نیاز کشور تامین و آماده صادرات محصولات لبنی هستیم. وی گفت: امسال شیر مدارس در تمام مقاطع تحصیلی و مراکز زیر پوشش بهزیستی مانند سنوات گذشته توزیع خواهد شد. وی ازاختصاص 300میلیون ریال تسهیلات قرض الحسنه برای هر واحد گاوداری به منظور تامین تجهیزات و سیستم گرمایشی و سرمایشی خبر داد وگفت: در حال حاضر 10 هزار واحد گاوداری در سطح کشور فعال است. عباسی گفت: به منظور حمایت از روستاییان، امسال تسهیلات قرض الحسنه خرید تلیسه (گاوهای شیری)به صورت نامحدود پرداخت می شود. وی از اختصاص تسهیلات ازمحل هدفمندی یارانه ها به واحدهای صنعتی و نیمه صنعتی برای حمایت از گوسفند داری و دام سبک خبر داد.
منبع:www.agri-jahad.ir وزارت جهاد کشاورزی