|
چهارشنبه 2 آذر 1390
تصویب 350 پیشنهاد در بیست و هفتمین اجلاس کمیسیون منطقه آسیا سازمان جهانی بهداشت دام
رییس سازمان دامپزشکی گفت: 350 بند پیشنهادی اعضای کمیسیون منطقه ای آسیا، اقیانوسیه و خاوردور سازمان جهانی بهداشت دام OIE در آخرین روز از برگزاری بیست و هفتمین اجلاس این کمیسیون، به تصویب نهایی رسید.به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، دکتر سید محسن دستور رییس سازمان دامپزشکی، در حاشیه مراسم اختتامیه بیست و هفتمین اجلاس کمیسیون منطقه ای آسیا، اقیانوسیه و خاور دور OIE در جمع خبرنگاران با بیان این مطلب اظهارداشت: این اجلاس با حضور 37 کشور عضو رسمی این کمیسیون برگزار شد.وی ادامه داد: بحث های علمی بسیار خوبی طی روزهای برگزاری اجلاس انجام شد.
دستور با اشاره به مصوبات بیست و هفتمین اجلاس منطقه ای، خاطر نشان ساخت: این مباحث از طریق سازمان جهانی بهداشت دام نیز پیگیری می شود.وی از تلاش های انجام شده برای جلب مشارکت سایر کشورها در حاشیه اجلاس منطقه ای خبرداد و گفت: با برخی کشورها رایزنی های مناسبی برای همکاری های متقابل داشته ایم.رییس سازمان دامپزشکی اذعان داشت: در طی برگزاری اجلاس منطقه ای نشست های مشترکی بین مسئولین سازمان بهداشت جهانی دام و وزرای جهاد کشاورزی و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین رییس و هیات رییسه کمیسیون کشاورزی و اجتماعی مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
منبع:www.agri-jahad.ir وزارت جهاد کشاورزی
|
چهارشنبه 2 آذر 1390
دستیابی به بازارهای منطقه در زمینه واکسن و سرم یکی از اهداف وزارت جهاد کشاورزی
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) گفت: علم و فناوری از اولویت های نظام جمهوری اسلامی ایران بوده و مورد تاکید همه مسئولان است. به گزراش خبرگزاری موج، دکتر جهانگیر پرهمت رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در اولین همایش منطقهای جانوران سمی، زهرآگین و سموم جانوری با بیان این مطلب اظهار داشت: برگزاری این کنگره نقطه مشترک همکاری وزارتخانههای جهاد کشاورزی و بهداشت درمان و آموزش پزشکی است.وی اظهار امیدواری کرد: با برگزاری این نشستهای علمی اقتدار جمهوری اسلامی ایران در مباحث علمی بیش از پیش روشن شود و نقطه مشترک همکاری بین دو وزارتخانه جهاد کشاورزی و بهداشت تقویت شود. پرهمت با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری گفت: ایشان نیز اقتدار جامعه را در توسعه علم و فناوری و دستیابی به آن میدانند بنابراین برای افق 1404 و برنامه پنجم دستیابی به علم و فناوری را هدف گذاری محوری کشور قرار دادهاند. وی افزود: امروز در دنیا کشورهای مختلفی به علم و فناوری دسترسی دارند و دانش و آگاهی نیز در عرصه اقتصادی نیز توانسته است مشکلات جامعه اسلامی را حل کند. این مقام مسئول اذعان داشت: امروزه گامهای ارزشمندی در علوم مختلف برداشته شده که بدون اتکا بیگانگان بوده است. وی تصریح کرد:البته این اقدامات کافی نیست و برای دستیابی به اهداف والای نظام باید گامهای بلندی در قالب برنامههای کوتاه مدت و بلندمدت برداشته شود. رئیس سازمان تات افزود: دستیابی به بازارهای منطقه و رفع نیازهای آن در زمینه واکسن و سرم یکی از اهداف اصلی وزارت جهاد کشاورزی است که باید حوزه علم و فناوری روی آن متمرکز شود. وی خاطرنشان ساخت: جمعآوری اطلاعات این کنگره و جمعبندی آن میتواند بارقه امیدی برای پیشرفت در این بخش باشد. پرهمت با اشاره به رشد بسیار مناسب موسسه واکسن و سرمسازی رازی در خاک منطقه تاکید کرد این رشد کافی نیست. وی گفت: بخش جانوران سمی و حوزه علم زهرشناسی یکی از نقاط قوت بخش کشاورزی است که امروز در این حوزه پیشرفتهای خوبی داشتهایم. این مقام مسئول تاکید کرد: باید بتوانیم نیازهای منطقه را تامین کنیم و وابستگی کشورهای منطقه به سلطهگران را کاهش دهیم. وی تاکید کرد: هدفگذاری وزارت جهاد کشاورزی باید در بخش واکسن و سرمسازی به اقتصادی کردن تولید تامین نیازهای منطقه و دستیابی به تکنولوژیهای نوین در این زمینه متمرکز شود.
منبع:www.agri-jahad.ir وزارت جهاد کشاورزی
|
چهارشنبه 2 آذر 1390
موسسه رازی 90 هزار آمپول ضد مار و عقرب زدگی سالانه تولید می کند
رییس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی گفت: این موسسه در حال حاضر ظرفیت تولید 30 هزار آمپول ضد مار گزیدگی و 60 هزار آمپول ضد عقرب زدگی در سال را دارد.
به گزارش خبرنگار ایرنا ، " هادی فامیل قدکچی " در نشست خبری کنگره منطقه ای جانوران سمی افزود: این مرکز در امر سرم درمانی مار و عقرب زدگی 50 سال سابقه فعالیت دارد که حجم بالایی از فراورده های خود را به وزارت بهداشت تحویل می دهد. وی با اشاره به وجود خطر بالای گزش جانوران سمی در استان خوزستان اظهار داشت: سایتی در خوزستان به صورت پایلوت فعال شده و آمادگی دارد تا با 20 هزار آمپول مار و عرب زدگی فعالیت خود را آغاز کند. فامیل قدکچی افزود: در منطقه کردان کرج نیز یک مجموعه تحت تصفیه سرم در حال بازسازی است که با بهره برداری از این مجموعه ها 50 درصد به ظرفیت تولید اضافه می شود. وی همچنین گفت: بررسی های انجام شده نشان می دهد که کشورهای منطقه نیازمند سرم های درمانی مار و عقرب زدگی هستند و به همین دلیل قصد داریم با بالا بردن کیفیت ، این محصولات را به منطقه صادر و نیاز آنان را نیز برطرف کنیم.
رییس بخش جانوران سمی و تهیه پادزهر موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی نیز در این کنگره گفت: ایران از نظر آمار گزش جانوارن سمی دومین کشور در دنیا است و همین امر برداشتن گام های موثرتری را در این زمینه ضروری می سازد. " علیرضا زارع " افزود: پژوهشگران ایرانی و کشورهای منطقه در مجموع 145 مقاله به دبیرخانه این کنگره ارسال کردند که 30 مقاله آن بصورت سخنرانی و بقیه در قالب پوستر ارائه شد. وی گفت: این مقاله ها به چهار گروه پزشکی،سم شناسی،علوم مرتبط و جانوران سمی تقسیم شده اند. زارع یادآور شد: در این کنگره سه روزه 12 سخنران با تجربه و متخصص ایرانی و بین المللی آخرین دستاوردها علمی روز را در زمینه جانواران سمی ارایه می دهند.
منبع:www.agri-jahad.ir وزارت جهاد کشاورزی
|
چهارشنبه 2 آذر 1390
عدم ثبت سفارش واردات کلیه میوه ها از خرداد ماه ابلاغ شده است
به دنبال انتشار مطلبی در خبرگزاری فارس مورخ 28/8/90 با عنوان "پیگیری واردات 22کانتینر مرکبات از خلیلیان – جهاد کشاورزی مسئول است" روابط عمومی وزارت جهاد کشاورزی به این شبهات پاسخ داد.
در متن این جوابیه آمده است: وزارت جهاد کشاورزی در راستای اجرای مفاد ماده 16 قانون افزایش بهره وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی در سال 89 طی نامه ای به شماره 23828/020 مورخ 15/6/89 عدم ثبت سفارش واردات اقلامی از میوه ها را اعلام کرده است. همچنین در سال جاری نیز متعاقب ابلاغ قانون برنامه پنجم توسعه کشور و به استناد ماده 145 طی نامه های شماره 737/020/م مورخ 4/3/90 و شماره 9606/020 مورخ 11/3/90 ،عدم ثبت سفارش کلیه میوه ها را به جز محصول موز به طور رسمی برای اجرا به وزارت صنعت، معدن و تجارت ابلاغ کرده است. لذا براساس مستندات مذکور مسئولیت هرگونه واردات بی رویه میوه متوجه این وزارتخانه نیست.
منبع:www.agri-jahad.ir وزارت جهاد کشاورزی