|
1390/7/30 شنبه
وزیر جهاد کشاورزی: 800 میلیارد تومان اعتبار برای تجهیز اراضی کشاورزی به سامانه های نوین آبیاری اختصاص یافته است
وزیرجهاد کشاورزی گفت: تا پایان امسال 200 هزار هکتار دیگر از اراضی کشاورزی زیر پوشش آبیاری تحت فشار قرار میگیردکه رکورد بالایی است. " صادق خلیلیان" در حاشیه دیدار چهره به چهره شهروندان تهرانی با اعضای هیات دولت در ساختمان وزارت کشور و در گفت و گو با ایرنا افزود: 800 میلیارد تومان اعتبار برای تجهیز اراضی کشوری به سامانه آبیاری تحت فشار اختصاص یافته است. وی گفت: تاکنون یک میلیون هکتار از اراضی کشاورزی که به صورت کشت آبی بود، به سامانه های نوین آبیاری مجهز شده است که رقم بسیار خوبی است. وزیر جهاد کشاورزی کمبود آب را یکی از مسایل اساسی در بخش کشاورزی خواند و گفت: اتلاف منابع آب در جریان کشت زیاد است و روش آبیاری ما در کشور سنتی است. خلیلیان بااشاره به اعتبارات ویژه برای بخش آب و خاک کشاورزی افزود : وزارت جهاد کشاورزی پروژههایی مانند توسعه آبیاری تحت فشار ، بارانی و قطره ای، روشهای مربوط به پوشش آنها و انتقال آب را به عنوان طرح های اولویت دار در دستور کار قرار داده است و 85 درصد هزینه اجرایی این پروژهها را به صورت بلا عوض به کشاورزان پرداخت میکند. وزیر جهاد کشاورزی اجرای بسته حمایتی در هدفمند کردن یارانه ها را ازدیگر اولویتهای این وزارت خانه برشمرد و گفت: حرکت خوبی برای سامانه انرژی در مرغداری ها انجام شده است به طوری که در برخی استانها مانند قزوین ساختار بیشتر مرغداریها اصلاح شده است. وی افزود: بنابر برنامه طی پنج سال باید ساختار 17 هزار و 500 واحد مرغداری در کشور اصلاح شود .
منبع:www.agri-jahad.ir وزارت جهاد کشاورزی
|
شنبه 30 مهر 1390
اختصاص 1 هزار میلیارد ریال برای ساماندهی صنایع کوچک کشاورزی
مدیر کل صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی، به برنامه ریزی های صورت گرفته برای ساماندهی واحد های فرآوری و تبدیلی خانگی محصولات کشاورزی اشاره کرد و گفت: یک هزار میلیارد ریال در سال جاری برای ساماندهی این صنایع اختصاص یافته است. "علیرضا پوربصیر" در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اغلب تسهیلات ارایه شده در بخش کشاورزی را مربوط به صنایع تبدیلی و فرآوری دانست و افزود: تسهیلات تخصیص یافته در سال جاری برای ساماندهی، بازسازی و اصلاح واحدهای تبدیلی و خانگی موجود در چرخه تولید کشاورزی است. وی، به تدوین استانداردهای بهداشتی برای فعالیت واحدهای تبدیلی و فرآوری کوچک خانگی با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اشاره کرد و یادآورشد: در نتیجه رعایت این استانداردها مصرف کنندگان با اطمینان خاطر بیشتری می توانند از تولیدات خانگی محصولات کشاورزی استفاده کنند. پور بصیر، به هماهنگی های صورت گرفته برای اعطای تسهیلات به تولید کنندگان کوچک و خانگی محصولات کشاورزی با بانکهای عامل اشاره و اظهار کرد: تولید کنندگان می توانند با دریافت این تسهیلات واحدهای خود را با بهره گیری از تکنولوژی و صنعت به روز رسانی کرده و با استفاده از دستگاه های مورد نیاز تولیدات خود را گسترش دهند. مدیر کل صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی، با بیان اینکه هیچ محدودیتی در اعطای این تسهیلات به تولیدکنندگان وجود ندارد، گفت: تاکید این وزارتخانه بر ساماندهی واحدهای شالی کوبی، صنایع تبدیلی و فرآوری زیتون، خرما و پسته و بسیاری از کشتارگاه ها درکشور است. وی، با بیان اینکه در قالب برنامه پنجم توسعه موضوع رسیدگی به مشکلات و توسعه واحدهای صنعتی فرآوری و تبدیلی محصولات کشاورزی بررسی و راهکارهای لازم ارایه شده است، خاطرنشان کرد: صنایع تبدیلی و فرآوری ایجاد شده در کشور متناسب با ظرفیت کشور می باشد اما در برخی مواقع این صنایع متناسب با نیاز مناطق تاسیس و راه اندازی نشده است. پور بصیر، بر لزوم استقرار واحدهای فرآوری و تبدیلی در قطب های تولید محصولات کشاورزی و متناسب با نیاز آن منطقه تاکید کرد و افزود: این موضوع در قالب برنامه پنجم توسعه و سندهای چشم انداز و در قالب های استانی تدوین و بررسی شده و اجرای آن نیازمند سرمایه گذاری و مدیریت در کشور است. مدیر کل صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی، تاسیس واحدهای فرآوری و سرمایه گذاری بر روی محصولات کشاورزی مواجه با کمبود صنایع تبدیلی و فرآوری در کشور را مورد تاکید این وزارتخانه دانست و یادآورشد: در زمان حاضر کشور در زمینه واحدهای صنعتی، خرما، سیب زمینی، سیب و سردخانه با کمبود مواجه است. وی، تخصیص اعتبارات در نظر گرفته شده در طول برنامه پنجم توسعه را موجب رفع این مشکلات در صنایع تبدیلی و فرآوری کشاورزی کشور دانست و اظهار کرد: در زمان حاضر خوشبختانه با تولید بیش از 107 میلیون تن محصولات کشاورزی، ظرفیت سازی صنایع تبدیلی در این اندازه صورت گرفته و حتی کشور با اضافه ظرفیت محصولات کشاورزی مواجه است.
منبع:www.agri-jahad.ir وزارت جهاد کشاورزی
|
شنبه 30 مهر 1390
تسهیلات پرداختی از صندوق توسعه ملی به بخش کشاورزی به صورت ریالی بازپرداخت میشود
نمایندگان مجلس شورای اسلامی مصوب کردند تا بازپرداخت تسهیلات پرداختی به بخش کشاورزی که از صندوق توسعه ملی به صورت ارزی پرداخت میشود به صورت ریالی باشد.
به گزارش خبرگزاری خانه ملت، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی مجلس با کلیات طرح استفساریه بند 16 قانون بودجه سال 1390 که 2 فوریت آن در جلسه علنی 26 مهر رای مثبت آورده بود با 131 رای موافق 13 رای مخالف و 17 رای ممتنع به تصویب رساندند. همچنین نمایندگان مجلس شورای اسلامی با 136 رای موافق 9 رای مخالف و 16 رای ممتنع با جوابی که به سوال مطرح شده در این استفساریه داده شده بود موافقت کردند.
طبق این گزارش طرح استفساریه بند 16 قانون بودجه سال 90 خواستار پاسخگویی به این سوال بود که آیا بازپرداخت تسهیلات پرداختی از منابع صندوق توسعه ملی موضوع بند (16) قانون بودجه سال 1390 از طرف بانک کشاورزی یا صندوق حمایت ازتوسعه کشاورزی به صندوق توسعه ملی به صورت ریالی است یا ارزی؟ در جواب این سوال مصوب شد آن بخش از تسهیلات پرداختی به بخش آب و کشاورزی طرحها و فعالیتهایی که دراجرای بند (16) قانون بودجه سال 1390 به صورت ریالی پرداخت شده است از طرف بانک کشاورزی یا صندوق حمایت از توسعه کشاورزی به صورت ریالی به صندوق توسعه ملی بازپرداخت خواهد شد.
منبع:www.agri-jahad.ir وزارت جهاد کشاورزی
|
شنبه 30 مهر 1390
تایید «فائو » و «آ.او.سی» برای احداث سومین کلکسیون جهانی زیتون در طارم
مجری طرح زیتون کشور، به بازدیدهای صورت گرفته از سوی سازمان های " فائو" (FAO ) و " آ.او.سی" (AOC ) از منطقه طارم، اشاره کرد و گفت: احداث سومین کلکسیون جهانی زیتون در این شهرستان به تایید این دو سازمان رسیده است. "علی اصغر زینانلو" در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با بیان اینکه اولین و دومین کلکسیون جهانی زیتون به ترتیب در کشورهای اسپانیا و مراکش قرار دارد، افزود: این دو کشور در حاشیه دریای مدیترانه قرار داشته و به لحاظ جغرافیایی و اقلیمی مناطق مناسبی برای کشت انواع گونه های زیتون محسوب می شوند. وی، یادآورشد: تایید سازمان های جهانی " فائو" (FAO) و " آ.او.سی" (AOC) بر اساس مشاهده وضعیت رشد بیش از 200 ژنوتیپ در ایستگاه تحقیقاتی طارم، وجود درختان بسیار قدیمی و آب و هوای مناسب منطقه بوده است. زینانلو، شهرستان طارم را دارای سازگاری بالا برای محصول زیتون دانست و اظهار کرد: با احداث سومین کلکسیون جهانی زیتون، بیش از یکهزار رقم ژنوتیپ به کشور وارد و مورد ارزیابی قرار گرفته و زمینه تبادل اطلاعات علمی با سایر کشورهای جهان را فراهم می کند. مجری طرح زیتون کشور، گفت: با راه اندازی این کلکسیون سالانه بیش از 10 هزار کارشناس و متخصص از مناطق مختلف جهان برای اجرای برنامه های آموزشی و مشارکت در پروژه های تحقیقاتی به این منطقه خواهند آمد. وی، نتیجه احداث سومین کلکسیون جهانی زیتون را موجب تبدیل شدن شهرستان طارم به یک مرکز تحقیقاتی و تبادل اطلاعات علمی و تجربی در جهان دانست و خاطرنشان کرد: نتیجه رفت وآمد کارشناسان و دانشمندان از سراسر جهان، موجب انتشار نتایج حاصل از تحقیقات علمی آنان در کشور خواهد بود.
منبع:www.agri-jahad.ir وزارت جهاد کشاورزی